Olympische droom handbalmannen spat uiteen

Luc Steins © Orange Pictures
De Nederlandse handbalmannen hebben ook hun derde wedstrijd tijdens de hoofdronde van het EK verloren. Door de nederlaag tegen Slovenië maakt Oranje geen kans meer op een plek op het Olympisch kwalificatietoernooi en kunnen de Olympische Spelen niet meer worden bereikt.
De Limburgers Tim Claessens, Kaj Geenen, Martijn Kleijkers, Alec Smit, Jorn Smits, Ivar Stavast en Luc Steins maken deel uit van de Nederlandse selectie op het EK. Slovenië won zondagmiddag met 37-34. Eerder werd in de hoofdronde verloren van Denemarken (39-27) en Noorwegen (35-32).

Kans

Oranje had nog een kans op deelname aan het Olympisch kwalificatietoernooi als het de laatste twee wedstrijden in de hoofdronde tegen Slovenië en Portugal zou winnen. Daarnaast moesten enkele andere wedstrijden een gunstige uitslag kennen voor Oranje. In de eigen missie is de ploeg van bondscoach Staffan Olsson echter niet geslaagd. Oranje kon zich nog alleen via het OKT plaatsen voor de Olympische Spelen in Parijs voor de komende zomer, maar die droomt spat nu uiteen.

Pluspunt

Halverwege de eerste helft hielden beide landen elkaar nog in evenwicht (6-6), maar de Slovenen liepen vervolgens uit naar een ruime voorsprong. Hun doelman Klemen Ferlin onderscheidde zich met meerdere reddingen. Bij rust stond het 19-13. De zes goals van Niels Versteijnen waren een pluspunt.

Kleiner gat

De ploeg van bondscoach Staffan Olsson kon in de tweede helft de achterstand niet meer ongedaan maken, al werd het gat wel alsmaar kleiner. Versteijnen viel op met drie goals in negentig seconden, met een 25-22-tussenstand als gevolg. Nederland kwam enkele keren tot op twee treffers, maar Slovenië hield stand. Versteijnen eindigde het EK-duel met liefst vijftien doelpunten.
Dinsdag sluit Oranje het EK in Hamburg af met een duel met Portugal.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!