Handbal Groot Venlo door in Europa: 'Mooi om mee te maken'

De vrouwen van Handbal Groot Venlo vieren het bereiken van de kwartfinale © PubliciteitVisie
De vrouwen van Cabooter/HandbalGroot Venlo hebben de kwartfinales van de EHF Cup bereikt. In Sporthal Egerbos werd ook de tweede wedstrijd tegen ZRK Bjelovar gewonnen: 36-27.
Vorige week won de ploeg van Robin Gielen in Kroatië al de eerste wedstrijd met 29-21. Daardoor voegen de Venlose vrouwen zich overtuigend bij de laatste acht.

Goede start

Handbal Groot Venlo begon goed aan de wedstrijd en stond na een kwartier spelen op een 9-4 voorsprong. Daarna werd de ploeg van Gielen iets slordiger, waardoor Bjelovar hoop bleef houden op een goed resultaat. Uiteindelijk stond het bij rust 18-14 in de nagenoeg uitverkochte sporthal, waar ongeveer 450 toeschouwers aanwezig waren.
Handbal Groot Venlo begon scherp aan de tweede helft. Keepster Liza Rovers voorkwam een aantal doelpunten door goede reddingen en stond daarmee aan de basis van een aantal Venlose doelpunten. Na een kwartier in de tweede helft stond het 26-19. Die voorsprong gaf de thuisploeg niet meer uit handen. Uiteindelijk werd 36-27.
Bekijk de reacties van trainer Robin Gielen en speelsters Demi Smolenaers en Sharon Grummel na afloop:

Loting

De loting voor de kwartfinales vindt komende dinsdag plaats. De wedstrijden worden gespeeld op 9 en 10 maart (heenduels) en 16 en 17 maart (returns).

V&L

In de competitie kwam Handbal Groot Venlo vanwege de Europese achtste finale niet in actie. Vlug & Lenig uit Geleen speelde wel. Zij verloren de thuiswedstrijd met 24-34 van SEW en zakten naar de tiende plaats in de Eredivisie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!