Noslin dichtbij overstap naar Hellas Verona: 'Stap vooruit'

Tijjani Noslin © Orange Pictures
Tijjani Noslin gaat Fortuna Sittard verlaten. De aanvaller stapt, mits de laatste contractbesprekingen en de medische keuring succesvol verlopen, over naar het Italiaanse Hellas Verona.
Dat vertelde Noslin zaterdagavond na de afgelaste wedstrijd tegen Almere City tegenover L1. Zaterdagochtend waren er al geruchten over de overstap van Noslin nadat de gerenommeerde journalist Gianluca Di Marzio van Sky Sports meldde dat Noslin een transfer zou maken naar de Serie A-club.

Interesse

Er is deze transferperiode al vaker interesse geweest voor de aanvaller van Fortuna Sittard, maar nooit eerder werd het zo concreet. Noslin vliegt zondag naar Italië. "Als alles rond komt zie ik het zeker als een stap vooruit, omdat je dan in een van de drie grote Europese competities gaat spelen. Daar kan ik mezelf laten zien en mezelf ook ontwikkelen", zegt Noslin over zijn potentiële nieuwe club. Hellas Verona staat momenteel op een 18e plek in de Serie A. Volgens Di Marzio wordt Noslin voor de rest van het seizoen gehuurd, waarna Hellas Verona hem definitief overneemt.
Bekijk de volledige reactie van Noslin:

Belangrijk

Noslin speelt sinds de zomer van 2021 bij Fortuna. Dit seizoen kwam hij tot 14 wedstrijden waarin hij vier keer scoorde en twee assists gaf. Zijn laatste duel was de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven afgelopen december. In die wedstrijd was hij belangrijk met een doelpunt en een assist. De eerste twee wedstrijden van 2024 was de aanvaller geschorst na een rode kaart. Zaterdagavond zou hij wel nog spelen in Flevoland, maar het duel tegen Almere werd op het allerlaatste moment afgelast. "Het is zonde dat je niet voetballend op een zo goed mogelijke manier kan afscheid nemen", zegt Noslin over de afgelasting.

Uitvak

Na de afgelasting stond Noslin uitgebreid de fans te bedanken die waren meegereisd naar de Flevopolder. De fans zongen Noslin meerdere malen toe. "Mooi", zegt de aanvaller daarover. "Ik heb veel ups en downs met de fans meegemaakt van bijna degraderen tot een stabiele club in de Eredivisie. Dat de supporters iedere wedstrijd achter me staan, ook toen het slecht ging, ben ik super blij mee. Fortuna zit voor altijd in mijn hart."

Miljoenen

Fortuna zou volgens Di Marzio 3 miljoen euro verdienen aan de transfer. Daarmee wordt het direct een van duurste uitgaande transfers van de Sittardse club. Kevin Hofland ging in 2000 voor 4,5 miljoen euro naar PSV en de Eindhovenaren betaalden een jaar eerder 2,7 miljoen euro aan Fortuna Sittard voor de transfer van Mark van Bommel. Noslin zou in dat lijstje op plaats twee komen te staan.

Pandur

Mocht de medische keuring succesvol verlopen en de laatste formaliteiten goed worden afgerond, ziet trainer Danny Buijs opnieuw een belangrijke speler vertrekken. Zaterdagmiddag werd al bekend dat de transfer van doelman Ivor Pandur naar Hull City is afgerond. Toch is het ook logisch dat Fortuna akkoord gaat met de transfers van Pandur en Noslin. De opbrengsten van beide transfersommen zijn voor Fortuna Sittard van groot belang om financieel gezond te worden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!