Pover gelijkspel voor Roda JC in Den Bosch

Doelman Calvin Raatsie tijdens zijn debuut voor Roda JC. © Orange Pictures
Roda JC heeft niet kunnen winnen tegen laagvlieger FC Den Bosch. Beide ploegen kwamen niet tot scoren in een weinig aantrekkelijk duel.
Ondanks het gelijkspel neemt Roda weer de tweede plek over van ADO Den Haag op basis van doelsaldo.

Gewijzigde basiself

Roda begon haar eerste wedstrijd na de winterstop met een aantal wijzigingen in de basis door schorsingen in de defensie. Op doel maakte de nieuwe huurling Calvin Raatsie zijn debuut in de basis. Na 26 minuten kwam er nog een gedwongen wijziging bij, doordat Sami Ouaissa al in de zesde minuut geblesseerd raakte tijdens een duel.

Brilstand halverwege

Na een maand geen wedstrijden leek Roda ook tijd nodig te hebben voordat ze hun draai weer wisten te vinden op het veld. In de eerste helft werden nauwelijks kansen gecreëerd door beide ploegen. De winterse omstandigheden op het gladde kunstgrasveld in stadion De Vliert droegen ook zeker niet bij aan het niveau van de wedstrijd.

Weinig enerverend

Ook de tweede helft kon de toeschouwers in Den Bosch niet verwarmen. Het gevaar voor Roda kwam enkel voort uit corners. Na een uur spelen viel de bal bij een afgeslagen hoekschop voor de voeten van Nils Röseler die wild over het doel schoot. Tien minuten later kwam de corner op het hoofd van Brian Koglin die in het zijnet kopte.

Geen aanvallende stootkracht

De derde kans van de wedstrijd kwam in de slotfase op naam van Lucas Beerten. Zijn afstandsschot met links ging maar rakelings naast het doel. Tekenend voor het spel van Roda was wel dat die drie kansen in de tweede helft allemaal op naam van een verdediger kwamen te staan. Het ontbreken van een scorende spits is inmiddels al langer onderwerp van gesprek in Kerkrade. De zoektocht naar die spits zal in deze transferperiode nog worden doorgezet.
Maandag staat de inhaalwedstrijd tegen FC Eindhoven op het programma om 20.00 uur en deze live is te volgen bij L1 radio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!