MVV heeft geen kind aan Jong Utrecht

MVV viert de voorsprong tegen Jong Utrecht © PubliciteitVisie
MVV heeft de eerste thuiswedstrijd van 2024 gewonnen. Tegen Jong FC Utrecht werd het 3-0. In een tamelijk lege De Geusselt vanwege sancties en de weersomstandigheden, scoorden Bryan Smeets (2x) en Dailon Livramento.
Daarmee herstelt de ploeg zich enigszins van de pandoering vorige week bij Cambuur (5-2).

Openingsdoelpunt

Het kunstgrasveld was redelijk goed bespeelbaar. Mart Remans had van MVV-trainer Maurice Verberne weer eens een basisplek gekregen. Maar de 25-jarige aanvaller uit Eygelshoven speelde onopvallend. Samen met Dailon Livramento en Ferre Slegers vormde Remans de voorhoede.
De Utrechtse beloften hadden nog geen uitwedstrijd gewonnen. Dat gebeurde dus ook niet in Maastricht. Het spel speelde zich in de beginfase voornamelijk af op het middenveld. Vanaf de 20e minuut drong MVV meer aan, forceerde enkele hoekschoppen maar dat leidde nog niet tot doelpunten.
Een gekrulde bal van Bryan Smeets, op aangeven van Ferre Slegers, verdween in de bovenhoek en brak de score open, 1-0 (25').

Tweede treffer

MVV was via Livramento dicht bij een tweede treffer, maar die kwam er pas na rust. Jong Utrecht stelde daar weinig tegenover. Een kopbal van Silas Andersen was een van de weinig aanvallende acties. Hij vond Romain Matthys op zijn post. Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de 2e helft. Er waren nog geen vijf minuten gespeeld toen de bal van Dailon Livramento er wel inging.

Livramento

Doelman Kevin Gadella kreeg een schot van Bryan Smeets niet klemvast en de rebound werd door de tot basisspeler getransformeerde supersub Dailon Livramento binnengetikt, 2-0. Jong FC Utrecht werd daarna sterker. Een bal van Mees Akkerman raakte de paal (62'). Trainer Ivar van Dinteren bracht vier wissels. Een schot van Adrain Blake ging voorlangs, maar daarna ebde de aanvalsdriften van de Utrechtse talenten weg.
Marko Kleinen speelde zijn 100e wedstrijd voor MVV © PubliciteitVisie

100

Middenvelder Marko Kleinen kreeg in zijn 100e wedstrijd voor de Maastrichtse club geel en dat betekent dat hij geschorst is voor de volgende wedstrijd. Ook verdediger Özgür Aktas pakte geel, maar dat heeft voorlopig nog geen gevolgen. Kleinen werd vervangen door Nabil El Basri, eerder was Remans gewisseld voor Rayan Buifrahi. De invallers lagen samen met Livramento aan de basis van het derde MVV-doelpunt. Bryan Smeets scoorde in de 87e minuut zijn tweede van de wedstrijd. De routinier werd daarna met een blessure vervangen door Saul Penders. In de drie minuten extra tijd veranderde er niets aan de score.

Komende tegenstander

De komende wedstrijd brengt MVV vrijdag 26 januari naar Eindhoven waar de plaatselijke FC de tegenstander is. Op 2 februari staat dan weer een thuiswedstrijd, tegen Telstar, op het programma.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!