Doelman Raatsie debuteert voor Roda op bezoek bij Den Bosch

Calvin Raatsie in het shirt van FC Utrecht. © Orange Pictures
De deze week door Roda JC vastgelegde keeper Calvin Raatsie begint vrijdagavond direct in de basisopstelling bij het uitduel van de Kerkradenaren tegen FC Den Bosch.
Het is één van de minimaal drie wijzigingen die Roda JC-coach Bas Sibum in zijn defensie doorvoert.

Geschorst

Rechtsback Boyd Reith en centrale verdediger Matisse Didden zijn immers geschorst. Beide spelers kregen in Roda's laatste competitiewedstrijd voor de winterstop, tegen Helmond Sport, hun vijfde gele kaart van het seizoen en zijn daardoor automatisch uitgesloten. Nils Röseler en Lucas Beerten zijn de logische vervangers.

Hervatten

Aanvankelijk zouden de vaste waardes Reith en Didden Roda's confrontatie tegen FC Eindhoven missen, maar die wedstrijd werd afgelopen week vanwege een onbespeelbaar veld in het Parkstad Limburg Stadion afgelast. Sibum is blij dat zijn ploeg het seizoen nu alsnog kan hervatten. "Het was sowieso een winterstop van net-niets", vindt de trainer. "Iedereen wil heel graag weer beginnen, we willen een mooi vervolg geven aan een goede eerste seizoenshelft. We moeten daarin blijven doen wat we goed deden."

Goede voeten

Dat doet Roda dus niet met Loek Hamers, maar met Raatsie onder de lat. Zij moeten voorlopig de door een blessure afwezige eerste doelman Koen Bucker vervangen. "Calvin is een goede keeper, met extra 'goede voeten'", zegt Sibum, die daarmee doelt op de voetballende kwaliteiten van de Utrecht-huurling. "Dat is niet het meest belangrijke, hij moet primair ballen tegenhouden. Maar dat hij die extra kwaliteit heeft, is voor ons prettig."

Live

Naast Reith, Didden en Bucker ontbreekt ook middenvelder Orhan Dzepar nog bij Roda. De wedstrijd FC Den Bosch - Roda JC Kerkrade begint vrijdag om 20:00 uur. Het duel is dan live te volgen via L1 Radio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!