Graef: 'Fortuna kan wel een spitsentrainer gebruiken'

Kaj Sierhuis © Niels van Renen
Oud-voetballer Maurice Graef vindt dat Fortuna Sittard een spitsentrainer nodig heeft. "Dan kunnen ze meer vertrouwen krijgen."
Graef was maandagavond te gast in het L1-programma Tafel Voetbal, samen met oud-voetballer Reginald Thal en journalist Ivar Hoekstra van De Limburger.

Burak Yilmaz

Graef vond Fortuna afgelopen zaterdag voetballend een "best leuke wedstrijd" spelen tegen Sparta Rotterdam, maar het was volgens de oud-voetballer van Roda JC en VVV-Venlo niet zakelijk genoeg. Fortuna verloor de wedstrijd met 2-0, maar kreeg voldoende kansen op één of meer treffers. De grootste kans was voor Mohamed Belkheir, maar hij miste een strafschop. "Vorig jaar zeiden mensen dat Burak Yilmaz alleen penalty's scoort, maar kijk nu dan", zegt Thal. "Nu heb je zes man nodig om ze te missen."

Routinier

"Ze hebben een spitsentrainer nodig", concludeert Graef. "Of het nu de penalty's zijn of de kansen die ze missen. Ik denk dat ze die spitsentrainer kunnen gebruiken om meer vertrouwen te krijgen." Thal denkt dat Kaj Sierhuis dat ook prettig zal vinden. "Een routinier die hem mede ondersteunt." Fortuna had de afgelopen jaren een spitsentrainer in de persoon van Frank Demouge, maar hij vertrok afgelopen zomer.

Almere City

Fortuna Sittard speelt deze week twee keer tegen Almere City. Komende woensdag in de KNVB Beker en zaterdag in de competitie. Beide wedstrijden zijn te volgen op L1 Radio.
Bekijk ook 'De Verlenging', het online-gedeelte van Tafel Voetbal:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!