VVV en Jong Utrecht scoren niet op slecht bespeelbaar veld

VVV-doelman Jan de Boer hield de '0' in Utrecht © Orange Pictures (archief)
VVV-Venlo heeft met 0-0 gelijkgespeeld tegen Jong FC Utrecht. Onder winterse omstandigheden viel er op een moeilijk bespeelbaar veld weinig te beleven en te genieten voor de circa 300 toeschouwers op deze maandagavond.
Er werd weinig gecreëerd door de beide ploegen en áls dat al gebeurde, brachten de doelmannen redding.

Glibberen en glijden

VVV begon zonder de geblesseerde Levi Smans. Naast dat het talent niet fit genoeg was, is er ook belangstelling van Eredivisieclubs voor hem, zo zou Heracles Almelo in de markt zijn. Trainer Rick Kruys moest op meerdere posities schuiven. Zo maakte op het middenveld Mohammed Odriss zijn officiële basisdebuut. VVV begon aanvallend en kreeg in de eerste minuten al een drietal corners.
Gelijk met de aftrap op sportpark Zoudenbalch begon het te sneeuwen. In het vervolg van de eerste helft gebeurde er weinig op de bevroren ondergrond. Het was glibberen en glijden op het natuurgras voor de 22 acteurs.
Net voor de thee leverde Richard Sedlacek een goed schot af, maar zijn poging ging rakelings naast. En dus gingen de ploegen rusten met 0-0.

Tweede helft

Bij het begin van het tweede bedrijf kwam Martijn Berden in de ploeg. Berden verving debutant Odriss. Voorzichtig tekende zich een licht overwicht voor de Venlose ploeg af. Na een uur spelen moest de Utrecht-doelman Kevin Gadellaa redding brengen op een schot van Magnus Kaastrup. Even later pakte de lange Gadellaa ook een schot van Simon Janssen. Aan de andere kant hield Jan de Boer in de 68e minuut zijn ploeg in de wedstrijd met een prima redding op een poging van Mees Akkerman. Ondanks dat Jong Utrecht nu iets beter in het spel kwam, kwam er geen winnaar. Het bleef 0-0.

Komende vrijdag

VVV ontvangt ADO Den Haag komende vrijdag in Venlo. ADO staat momenteel tweede achter koploper Willem II en heeft één punt meer dan de nummer drie, Roda JC. De Kerkraadse club heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!