Kaj Geenen: 'Ben overtuigd dat we kans hebben tegen Zweden'

Kaj Geenen © Orange Pictures
Handballer Kaj Geenen is er van overtuigd dat de Nederlandse ploeg op het EK kans heeft om een goed resultaat tegen Zweden neer te zetten. De Scandinavische ploeg is de regerend Europees kampioen.
Na de 36-20 overwinning op Bosnië en Herzogevina is Zweden maandagavond de volgende tegenstander van Oranje.
De hoekspeler van de Nederlandse ploeg ziet dat de het team op dit moment heel goed spel laat zien. "Ik denk dat we tegen iedereen kans maken om te winnen. Nu is deze wedstrijd wel een stuk zwaarder dan de vorige twee. Ik sluit zeker niet uit dat we maandagavond van de Zweden kunnen winnen."

Kansen pakken

De 20-jarige Geenen, die bezig is aan zijn eerste eindtoernooi, heeft het vertrouwen dat de bondscoach Staffan Olsson hem op de linkerhoek geeft niet geschaad. "Het is vooral jezelf willen laten zien. Met zelfvertrouwen in het veld komen. Ik probeer als ik er in kom mijn kansen te pakken." De voormalige speler van Bevo HC heeft een goede band met bondscoach Olsson. "Het is een hele fijne trainer. Hij is altijd heel erg eerlijk. Hij wil iedereen helpen en dat zie je dan ook in het team terug. De band en de samenwerking met hem en het team is gewoon heel erg goed."

Groepswinnaar

Met nog één wedstrijdronde te gaan zijn Nederland en Zweden niet meer in te halen door Bosnië en Herzegovina en Georgië. De wedstrijd tussen Nederland en Zweden is vooral van belang voor de eindrangschikking in poule E. Maandagavond gaan Oranje en Zweden onderling bepalen wie er groepswinnaar wordt.

Hamburg

In de hoofdronde van het toernooi zal Nederland zijn wedstrijden in de Barclaycard Arena in Hamburg spelen. "Het is jammer dat we Mannheim gaan verlaten. De Nederlandse supporters waren geweldig. Ik hoop dat ze de mogelijkheid vinden om er ook in Hamburg bij te zijn", kijkt Geenen al vooruit naar de wedstrijden in de hoofdronde van het Europees kampioenschap. Zowel in de wedstrijd tegen Georgië als ook tegen Bosnië en Herzegovina zaten er ruim tien duizend toeschouwers op de tribune.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!