Livramento: 'Manier waarop we starten zorgt voor zure avond'

Dailon Livramento scoorde twee keer in de verloren wedstrijd tegen Cambuur. © PubliciteitVisie
MVV gaf de met 5-2 verloren wedstrijd tegen Cambuur al meteen in de beginfase weg. Binnen 12 minuten stond de Maastrichtse ploeg al op een 3-0 achterstand.
Trainer Maurice Verberne had zijn ploeg nog gewaarschuwd voor de beginfase in Leeuwarden. Toch ging het volledig mis.

Muur

Tijdens de trainingen afgelopen week had de Maastrichtse oefenmeester nog gehamerd op de gevaren in de openingsfase. Na afloop wist Verberne dan ook niet of hij boos of teleurgesteld moest zijn. "Ik heb het gevoel alsof ik net zo goed tegen een muur kan aanpraten. Aan de andere kant, we moeten hier mee verder. In de pauze heb ik ook aangegeven dat ze moesten zorgen dat we weer in de wedstrijd zouden komen." De trainer wilde er vooral voor zorgen dat zijn ploeg, ondanks de fikse nederlaag, toch enigszins een goed gevoel kon krijgen richting de volgende wedstrijd.

Energie

Uiteindelijk wist MVV in de tweede helft zelf nog twee keer te scoren. "Gelukkig zat er in de tweede helft iets meer energie in de ploeg. We konden al iets meer druk zetten en er was ook een betere samenwerking in het veld", probeert Verberne toch nog positieve aanknopingspunten uit dramatische wedstrijd aan te halen.

Lichtpuntje

Het enige lichtpuntje van de avond waren de twee doelpunten van Dailon Livramento. Voor de aanvaller van MVV overheerste echter alleen de teleurstelling over de afstraffing die hij en zijn ploeggenoten in Leeuwarden kregen. "Het is een zure avond, zeker gezien de manier waarop we deze avond starten. We hebben er nog op gehamerd tijdens de training. En dan is het weer gewoon raak met die vroege tegendoelpunten. En het is ook nog eens de manier waarop." Het grootste probleem bij MVV schuilt in het niet nakomen van afspraken die vooraf aan het duel zijn gemaakt. Dat zal de komende tijd op de trainingen wederom besproken moeten worden.

Geen recht

Wat Nicky Souren betreft mogen daarbij best eens wat harde woorden vallen. Souren maakt zich terecht zorgen over het mogelijk bereiken van de play-off: "Ik denk dat je iedere wedstrijd bereid moet zijn om alles te geven en vooral om afspraken na te komen. Daar heeft onze ploeg wel grote moeite mee. Dan moet ik op dit moment bekennen dat je dan ook geen recht hebt op het bereiken van de play-offs."

Omkeer

Souren weet dat het, ondanks de zware nederlaag in Friesland, nog niet te laat is om voor een omkeer te zorgen. "Er zijn nog 17 wedstrijden te spelen. Er is op dit moment nog niets beslist. Maar het is duidelijk dat het zeker anders moet, zeker in het begin van een wedstrijd. We hebben er nog op getraind, en dan gaat het toch weer mis. Het gebeurd keer op keer, vooral dat is heel pijnlijk en zuur."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!