Dramatische start van het jaar voor MVV

MVV-doelman Matthys tast mis bij een hoekschop © PubliciteitVisie
De hervatting van de competitie is een afknapper voor MVV geworden. Op bezoek bij Cambuur Leeuwarden ging de ploeg in de beginfase kansloos onderuit: 3-0. Na de rust prikte Cambuur er nog twee in. MVV werd met 5-2 afgetroefd want ook Dailon Livramento scoorde twee keer.
De eerste competitiewedstrijd van 2024 begon wel heel slecht voor MVV.

Achterstand

Binnen twee minuten keek de Maastrichtse ploeg al tegen een 1-0 achterstand aan. Linksback Leroy Labylle greep niet afdoende in en de voorzet werd in de korte hoek binnengetikt door Roberts Uldrikis. Er waren amper vijf minuten gespeeld of de 2-0 kwam op het scorebord. Een vrije trap kon zonder al te veel tegenstand binnengekopt worden, opnieuw was Uldrikis de doelpuntenmaker.

Fout op fout

In de elfde minuut werd het 3-0. Deze keer ging doelman Romain Matthys in de fout. Bij een hoekschop van Michael Breij dook Uldrikis voor de keeper op waardoor Matthys mistastte en de bal min of meer rechtstreeks in het doel verdween. MVV had vrijwel geen antwoord en speelde stroef. Pogingen van Marko Kleinen en Bryan Smeets misten precisie of Cambuur-doelman Yanick van Osch (ex-Fortuna Sittard) bracht redding. Uldrikis scoorde bijna een hattrick, Breij en Milan Smit slaagden er niet in om Matthys nog een keer te verschalken.

Revanche

Dailon Livramento begon als spits voor de getransfereerde Koen Kostons. Achterin centraal had Bryant Nieling de voorkeur gekregen boven Wout Coomans. MVV wilde in Leeuwarden de bekernederlaag van eind vorig jaar uitwissen. De Maastrichtenaren kwamen toen op voorsprong maar Cambuur draaide de achterstand in korte tijd om en ging rusten met een 4-1 voorsprong, tevens eindstand.
Op deze natte vrijdagavond werd Leroy Labylle, die een heel moeilijke avond beleefde tegen Remco Balk, vervangen in de rust. Wout Coomans kwam centraal achterin te staan, Nieling nam de plek van Labylle in. Mart Remans kwam voor Rayan Buifrahi. Dat leverde een aantal corners en kansjes op in het eerste kwartier na rust, maar ook niet meer dan dat.

Livramento

In de omschakeling ging de 'plaag voor MVV' Remco Balk er vandoor en zijn assist werd door Fedde de Jong doeltreffend afgerond (64'). In de 72e minuut werd de stand 5-0. Michael Breij scoorde zijn tweede van de avond. De eretreffer kwam een paar minuten later via Dailon Livramento. De MVV-spits scoorde in de 78e minuut na een steekpass van Ferre Slegers. In de 80e minuut kopte Livramento uit een van de vele hoekschoppen, zijn tweede van de wedstrijd binnen. Na vijf doelpunten als invaller, voegt Livramento er twee als basisspeler toe. Een persoonlijk succesje op deze moeilijke avond voor de MVV'ers.

Lege vakken thuis

MVV speelt volgende week vrijdag in Maastricht tegen Jong FC Utrecht. Zeer waarschijnlijk blijven dan de middenvakken op de Angelside-tribune onbezet vanwege een door de KNVB opgelegde sanctie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!