Tóch schorsing Noslin: twee wedstrijden aan de kant

Tijjani Noslin krijgt rood in wedstrijd NEC-Fortuna Sittard © Niels van Renen
Fortuna-speler Tijjani Noslin wordt toch twee wedstrijden geschorst na zijn rode kaart tegen NEC afgelopen december.
De onafhankelijke commissie van beroep betaald voetbal heeft de aanvaller een schorsing van drie duels, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk opgelegd.

Vrijspraak

Noslin kreeg op 15 december een rode kaart in de uitwedstrijd tegen NEC. Noslin kreeg een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Fortuna was het niet eens met de straf en ging succesvol in beroep. De aanvaller werd volledig uitgesproken door de onafhankelijke tuchtcommissie betaald voetbal. Daarop besloot de onafhankelijke aanklager betaald voetbal in beroep te gaan tegen die uitspraak.

Gemeen spel

De commissie van beroep vindt dat ernstig gemeen spel van Noslin bewezen kan worden. "De commissie van beroep concludeert dat het aan de schuld van Noslin is te wijten dat de veiligheid van de tegenstander in gevaar is gebracht", valt te lezen op de website van de KNVB.

Bekerduel

Noslin mist nu het thuisduel tegen Sparta Rotterdam komende zaterdag. Ook in het bekerduel tegen Almere City, wat komende woensdag op de planning staat, zal hij ontbreken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!