Handbal Groot Venlo begint jaar met zege, V&L verliest

Een actie uit de wedstrijd tussen Vlug & Lenig en VZV © PubliciteitVisie
Handbal Groot Venlo heeft de eerste wedstrijd van 2024 winnend afgesloten. Bij SEW werd met 33-23 gewonnen.
Vlug & Lenig had minder succes in het eerste duel na de winterstop. De ploeg uit Geleen verloor van VZV.

Flinke weerstand

Handbal Groot Venlo trof in Friesland een geduchte tegenstander. SEW bood de eerste helft flink weerstand aan de ploeg van Robin Gielen. Halverwege stond Handbal Groot Venlo voor met 18-14. Na rust wist de ploeg uit Venlo het verzet van de Friese vrouwen te breken. De score liep langzaam op. Na 40 minuten stond het 15-21, na 50 minuten 17-27 en uiteindelijk stond er een eindstand van 23-33 op het scorebord.

Edwin Janssen

Vlug & Lenig trof met VZV een subtopper in de Eredivisie. Bij de ploeg uit Noord-Holland is Edwin Janssen uit Stein de trainer. Hij was vorig seizoen nog coach in Geleen. V&L en VZV gingen gelijk op in de eerste helft. Dat leidde tot een nipte voorsprong voor VZV bij rust: 13-14. In de eerste tien minuten van de tweede helft werd de achterstand groter voor V&L. Na tien minuten in de tweede helft stond het 15-19. Dat gat kon V&L niet meer dichten. Het werd uiteindelijk 22-26.

EHF Cup

In de stand sluit Handbal Groot Venlo weer aan bij koploper VOC. Beide ploegen hebben 26 punten. Vlug & Lenig staat achtste met zeven punten. Volgende week gaat V&L op bezoek bij VOC in Amsterdam. Handbal Groot Venlo gaat zich richten op de EHF Cup. In de achtste finales wacht een tweeluik met ZRK Bjelovar. De heenwedstrijd is komende zaterdag in Kroatië. De return in Venlo is op zondag 21 januari.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!