Sam Schröder wil twee keer pieken in Parijs

Sam Schröder © Orange Pictures
Rolstoeltennisser Sam Schröder heeft voor het nieuwe jaar zijn doelen nog scherper gesteld dan afgelopen jaren.
De uit Geleen afkomstige tennisser grossiert ondertussen in grandslamtitels.

Roland Garros

Ondanks een topjaar in 2023 was zijn seizoen toch niet perfect. "Roland Garros, daar hebben we de finale verloren. Dat deed echt pijn om daar in de derde set te verliezen", legt zijn trainer Joop Broens meteen de vinger op de pijnlijke plek.

Parijs 2024

Dit jaar is het de bedoeling dat er in de Franse hoofdstad twee keer gepiekt gaat worden. Op Roland Garros en op de Paralympische Spelen moet de zilveren medaille van Tokio ingewisseld worden voor een gouden plak. Dat zijn toch echt wel specifieke doelen waar Schröder en Broens de komende tijd naar toe gaan werken.

Australian Open

Veel tijd om te genieten van zijn behaalde successen is er niet voor Schröder. Al ver voor de kerstdagen is de intensiviteit van de trainingen opgeschroefd om er op het eerste grote toernooi van dit jaar weer te staan. De Australian Open, vanaf 14 januari, is het eerste doel van dit seizoen. Schröder is in Melbourne titelverdediger in zowel het enkelspel als het dubbelspel.

Wereldtop

Samen met zijn dubbelpartner Niels Vink behoort Schröder al enige tijd tot de beste rolstoeltennissers ter wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat beiden regelmatig in finales om de hoofdprijzen strijden. De ene keer als dubbelpartner, de andere keer als tegenstander. "We halen in dat soort wedstrijden het beste in ons naar boven. Vaak is de vorm van de dag bepalend wie er wint. We zitten wat betreft niveau heel erg kort bij elkaar", legt Schröder na afloop van de training op de Bree Tennis Academy uit.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!