Goede doel grote winnaar tijdens Teddy Bear Toss

De ijshockeyers van Eaters met de teddyberen op het ijs © L1 (Maarten Omvlee)
De tiende Teddy Bear Toss is met een mooie opbrengst voor de stichting 'Ik doe mee' een maatschappelijk succes geworden.
Sportief gezien viel er door de 6-2 nederlaag tegen Hijs Hokij uit Den Haag niet veel te juichen voor de Snackpoint Eaters.

Snelle goal Eaters

Er was meer publiek dan normaal tijdens de BeNe League wedstrijd van de Eaters tegen Den Haag. Vooral veel ouders met kinderen waren van de partij vanwege de mogelijkheid om na het eerste doelpunt van de thuisploeg knuffels het ijs op te gooien. Dat eerste doelpunt liet niet lang op zich wachten. Nadat in de tweede minuut van de eerste periode Dani van Schilt de Haagse openingstreffer had gemaakt, volgde amper vier minuten later de gelijkmaker van de Eaters.

Kersttraditie

De Canadees Ben Duperreault zorgde met zijn eerste Teddy Bear Toss-goal ooit, een in zijn geboorteland geboren kersttraditie, voor ontlading bij het thuispubliek. Die eerste Eaters-goal was het startsein om honderden pluche beren en andere knuffeldieren vanaf de tribune het ijs op te gooien.

Doorslaggevend

Hijs Hokij kwam na de break beduidend beter de kleedkamer uit. Dat resulteerde met doelpunten van respectievelijk Smid, Oosterveld en nogmaals van Schilt in een 1-4 achterstand na de eerste periode. Het bleek uiteindelijk een achterstand die door de Eaters, ondanks verwoede pogingen, zelfs in overtalsituaties, niet meer kon worden ingehaald. Nieuwkomer Tijn Jacobs, die van de Tilburg Trappers over is gekomen nu Lars van Sloun een knieband heeft gescheurd, was daar duidelijk over: "De eerste periode waren we niet scherp genoeg, waarin Den Haag wel hun kansen pakte." Daardoor werd een matige eerste periode de Eaters fataal.

Revanche

Met Jacobs' eerste doelpunt in dienst van de Eaters ontstond er halverwege de tweede periode nog even hoop op een goed resultaat voor de Geleense ploeg, maar aan het einde van het laatste bedrijf kwam aan die illusie een eind. Smid en Van Oeveren deden namens Hijs Hokij wat de Eaters niet lukte: kansen afmaken. Zo eindigde het duel in een 6-2 overwinning voor het team uit de Randstad. De Eaters hebben daardoor na twee BeNe League ontmoetingen, verliespartijen tegen het Duitse Neuwied en Den Haag, nog geen punt gehaald.

Bekerfinale

Dit jaar kan daar nog verandering in komen, omdat er nog twee duels op het programma staan: op 29 december uit tegen het Duitse Dietz en een dag later thuis tegen het Belgische Herentals. Op 4 februari komen de Eaters in de finale om de Nederlandse beker Hijs Hokij opnieuw tegen. In de Haagse Uithof staat dan de lastige klus op het programma om zich te revancheren voor de nederlaag tijdens de Teddy Bear Toss. Tijn Jacobs ziet kansen daartoe: "We hebben de laatste twee periodes echt wel goed meegedaan en waren misschien wel beter dan Den Haag, maar we moeten 60 minuten zo spelen. Ik hoop dat we tegen die tijd gebrand zijn om ze terug te pakken."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!