Directeur Peters: 'Teamproces is de kracht bij Roda JC'

Jordens Peters © L1
Een halfjaar geleden nog maar eindigde Roda JC als 15e in de Keuken Kampioen Divisie. Nu strijdt Roda JC volop om rechtstreekse promotie en kan algemeen directeur Jordens Peters niet anders dan tevreden zijn. "We merken dat het goed in elkaar valt."
Peters blikt in het L1 Voetbaldiner terug op het jaar van de Kerkradenaren.

P-woord

Of hij het p-woord durft te noemen? Hij draait er in ieder geval niet omheen. Het woord promotie klinkt deze weken meer dan de afgelopen jaren in Kerkrade. En dat is ook niet zo gek met een tweede plaats op de ranglijst. Peters is tevreden over het afgelopen halfjaar. "We merken dat het goed in elkaar valt. Bas (Sibum red.) klikt goed met de spelersgroep en de meeste transfers leveren wat we verwacht en gehoopt hadden." Maar Peters weet ook dat het seizoen nog lang niet klaar is. "Er is een aantal ploegen met hogere budgetten die in de breedte meer te investeren hebben. We moeten in principe niks, maar we willen continueren en zullen er vol voorgaan."

Rookies

Met Jordens Peters (algemeen directeur), Rob Servais (manager voetbalzaken) en Bas Sibum (trainer) kreeg Roda JC afgelopen zomer relatief jonge en onervaren mensen in de top van het voetbalbedrijf. "We zijn niet alleen met drie rookies, maar ook met Toine van Mierlo als hoofd scouting en Sef Vergoossen als adviseur. Het is een keuze geweest om naar karakters te kijken en mensen die bij Roda JC passen bij de samenwerking we voor ogen hadden. De trainer is het allerbelangrijkste. Bas is een goede trainer die veeleisend is voor zichzelf en z'n omgeving. Bas zet de rest van de club op scherp. Dat indirecte effect zorgt ervoor dat het beter gaat als verwacht."
Jordens Peters tijdens het L1 Voetbaldiner © L1 (Dion Moonen)

Niet beloond

Voor Peters waren de eerste maanden van 2023 niet eenvoudig. "Je groeit in commercie, je verkoopt meer seizoenkaarten en de organisatie staat steeds beter. Je bent aan het bouwen. Alleen als dat niet wordt beloond op het veld ziet niemand dat. Alleen is dat het fundament voor later succes." En dat succes kwam met de eerste periodetitel en op dit moment een tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Transferperiode

Januari wordt een interessante maand voor Peters en het technische hart met de winterse transfperiode. "We hebben de bedreigingen doorgenomen. Veel mensen kijken uit naar de winterse transferperiode. Er kunnen spelers interesse krijgen, er kunnen nieuwe jongens bij komen. Dat zijn allemaal dingen om te managen. Je baalt aan de ene kant dat er een winterstop komt, want een winterse transferperiode is een bedreiging, maar je bent ook aan het kijken hoe je een paar procentjes kunt toevoegen, die we denk ik ook wel nodig hebben. We letten er goed op dat niet altijd extra kwaliteit je team beter maakt." Waarmee Peters nog maar eens het teamproces benadrukt. "Het teamproces is de kracht bij Roda JC."

Keeper en spits

Als Roda JC zaken gaat doen op de transfermarkt zal dat waarschijnlijk voor de posities van keeper en spits zijn. "We hebben een lege portemonnee", zegt de algemeen directeur. En daarom heeft Roda JC ook een rondje gemaakt langs de sponsoren. Peters erkent dat naar beide posities wordt gekeken. "Keeper Koen Bucker is geblesseerd geraakt. Dat is een hard gelach want hij keept een uitstekend seizoen. We gaan de komende periode kijken hoe lang de hersteltijd is. En we gaan kijken naar een ander type spits,"

L1 Voetbaldiner

Het L1 Voetbaldiner, met de algemeen directeuren van Fortuna Sittard, MVV, Roda JC en VVV-Venlo, is op tweede kerstdag van 16:00 uur tot 18:00 uur te beluisteren op L1 Radio. De uitzending is daarna ook hier te beluisteren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!