Goede reeks MVV: 'Kan alleen maar interessanter worden'

MVV-trainer Maurice Verberne © Orange Pictures
Het was MVV nog niet gelukt dit seizoen: vier wedstrijden op rij ongeslagen zijn. Na een goede decembermaand, met een overwinning TOP Oss als afsluiter, heeft de MVV de aansluiting gevonden bij de play-offs en ligt alles open voor 2024.
Doelpuntenmaker Koen Kostons omschreef het kort, maar krachtig. "Drie punten net voor de Kerst, goede serie neergezet. Mij hoor je niet klagen."

Nooit in de problemen

"We zijn nooit echt in de problemen", concludeerde Kostons na afloop. Toch zag aanvoerder Nicky Souren dat MVV niet de beste wedstrijd van het seizoen speelde. "Het was geen goede wedstrijd. We waren slordig aan de bal en we benutten de kansen niet. Alleen moet je dan winnen en dat hebben we gedaan." Enige minpunt was dat MVV de wedstrijd niet eerder besliste. "Dat is enige wat ik ze kan verwijten", zegt trainer Maurice Verberne na afloop.
Bekijk de reactie van Bryan Smeets, die ook wel een kritische noot had, na afloop van MVV - TOP Oss:

Positief gevoel

Wat vooral overheerst na afloop is het positieve gevoel en de goede reeks die MVV heeft neergezet. In de laatste vier wedstrijden van 2024 pakte MVV tien punten. De achterstand op de play-offplekken is geslonken tot vijf punten. "We hebben in ieder geval de aansluiting gevonden en we kunnen weer meedoen", zegt Verberne. "We hebben laten zien dat we aardig kunnen voetballen en dat we redelijk stabiel staan. Het vertrouwen is enorm gegroeid en ook de samenwerking als team is gegroeid. Er moeten nog een aantal spelers bijkomen, want we hebben een aantal geblesseerden. Het kan alleen maar interessanter worden", concludeert Verberne.

Transfermarkt

Toch is er voor MVV ook het risico dat sterkhouders gaan vertrekken in de winterse transfermarkt. Kostons, die op prachtige wijze de 1-0 maakte, is zelf niet bezig met een eventueel vertrek. "Ik ben 2 januari nog hier. Dan kom ik met een lach naar de club. Wat er verder gebeurt zien wel. Dat ligt niet alleen aan mij, maar ook aan andere clubs en MVV. Wat er op me af gaat komen laat ik aan mijn zaakwaarnemers over. Ik heb me behoorlijk in de kijker gespeeld en ik ben tevreden met mijn eigen prestaties." In de eerste seizoenshelft was Kostons bij 14 van de 29 MVV-goals betrokken. Negen keer was hij doelpuntenmaker, vijf keer gaf hij een assist.

Bloemen

Verberne is niet zo bezig met een eventuele uitgaande transfers. "Ik ga er pas over nadenken als het concreet wordt." De trainer werd zelf nog verrast door de Angel-side. Verberne vertelde vorige week na de wedstrijd tegen FC Groningen dat bij zijn moeder acute leukemie is vastgesteld. Van de Angel-side kreeg Verberne een bos bloemen. "Die had ik niet zien aankomen. Het was hartverwarmend. Deze club zat al diep in mijn hart en dat wordt er niet minder door zo."

Cambuur

MVV zal de goede lijn van de laatste weken in het nieuwe jaar willen doorzetten. Te beginnen op 12 januari om 20:00 uur. Dan is Cambuur in Leeuwarden de tegenstander.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!