Smits weg bij Bietigheim: 'Op zoek naar nieuwe uitdaging'

Inger Smits © Orange Pictures
Handbalster Inger Smits verlaat op het einde van het seizoen haar club SG BBM Bietigheim.
De uit Geleen afkomstige handbalster is bezig aan haar derde seizoen bij de Duitse topclub.

Nieuwe uitdaging

De 29-jarige handbalster laat via de club weten dat ze toe is aan een nieuwe uitdaging: "Ik verheug mij op een nieuw avontuur. Ik heb bij Bietigheim een mooie tijd gehad en ben de vereniging en de fans zeer dankbaar voor alles. Uiteraard ga ik er alles aan doen om dit seizoen bij de club succesvol af te sluiten."

Niet bekend

De zus van de handballers Kay en Jorn Smits geeft niet aan bij welke club of in welk land zij haar carrière voort zet. Smits was onlangs met de Nederlandse ploeg actief op het wereldkampioenschap handbal. Met Oranje werd ze in de kwartfinale uitgeschakeld door Noorwegen. De Nederlandse ploeg legde uiteindelijk beslag op de vijfde plek.

Prijzen

Smits speelde sinds 2021 bij de Zuid-Duitse Bundesliga-club. Ze won met Bietigheim onder andere de Duitse titel, de beker en de EHF European League. Eerder kwam zij in Duitsland uit voor Borussia Dortmund en Vfl Oldenburg. In Denemarken speelde ze voor Holtebro. In eigen land kwam ze in het begin van haar loopbaan uit voor Vlug en Lenig, Handbal Venlo en Dalfsen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!