Graef en Thal optimistisch over '24 én gaan op trainingskamp

De oud-voetballers Maurice Graef en Reginald Thal. © Foto en beeldbewerking: L1
Het jaar 2023 was zeker niet het meest glorieuze in de Limburgse voetbalgeschiedenis, maar L1's huisanalisten Maurice Graef en Reginald Thal zijn optimistisch over het nieuwe jaar.
De oud-voetballers zijn het erover eens dat twee van de grootste Limburgse talenten in jaren in 2024 gaan floreren, achten het realistisch dat Roda JC rechtstreeks promoveert naar de Eredivisie en denken dat Fortuna Sittard op dat niveau de stijgende lijn kan gaan doortrekken. Bekijk een uitgebreide terug- en vooruitblik op het voetbaljaar:

Verbetering en verval

Fortuna handhaafde zich afgelopen seizoen op het hoogste niveau en rook in de eerste helft van het nieuwe seizoen al aan het linkerrijtje van de Eredivisie. MVV en VVV-Venlo kennen een verval ten opzichte van de vorige jaargang, waarin beide clubs de play-offs haalden. Nu vallen zij vooralsnog buiten de boot. Roda JC heeft juist na een deplorabel seizoen de smaak te pakken en bivakkeert op de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie (KKD).

Slotweekend

Voordat de winterstop een feit is, komen de Limburgse KKD-clubs nog één keer in actie. VVV-Venlo speelt vrijdagavond om 20:00 uur in eigen stadion tegen Telstar en op datzelfde tijdstip treedt MVV in de Geusselt aan tegen TOP Oss. Roda JC sluit het jaar zaterdagavond (18:45 uur) af met een uitwedstrijd tegen Helmond Sport. Al die wedstrijden zijn live te volgen via L1 Radio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!