Poels: 'Giro altijd lastig, al liggen er wel kansen'

Wout Poels © Team Bahrain-Victorious Media
Wielrenner Wout Poels denkt dat er in de Ronde van Italië genoeg kansen liggen om een ritzege te behalen.
"De Giro is altijd lastig, daar liggen wel kansen voor mij", zegt de renner uit Blitterswijck aan de vooravond van een nieuw wielerseizoen.

Afmaker

Poels heeft het afgelopen jaar bewezen dat hij in de grote rondes de ideale afmaker voor zijn team Bahrain-Victorious is. Met ritzeges in de Tour de France en de Vuelta zag Poels zijn wens op ritzeges in grote rondes in vervulling gaan.

Ronde van Italië

"Ik wil nu graag een rit in de Giro winnen. Het zou mooi zijn om in alle grote rondes een etappe te winnen. Als je mij dat een jaar geleden had gevraagd dan had ik daar nog niet aan gedacht. Maar nu wil ik daar graag voor gaan." Poels reed de Ronde van Italië tot nu toe drie keer in zijn carrière: in 2014, 2018 en 2022.

Team Sky

Toen Poels onder contract stond bij het machtige Team Sky moest hij in de grote rondes vaak in dienst rijden van de ploeg. Zo droeg Poels, met zijn beulswerk in de bergen, meerdere malen bij aan Touroverwinningen van Chris Froome, Geraint Thomas en Egan Bernal.

Overstap

Bij zijn huidige ploeg Team Bahrain-Victorious ligt dat anders. "Ik ben blij dat ik in 2020 de overstap heb gemaakt. Bij deze ploeg krijg ik genoeg gelegenheden om voor mijn eigen succes te gaan", laat Poels voor de camera van L1 weten. Ook de bolletjestrui in de Tour spookt nog wel eens door zijn hoofd. Poels werd in de Tour van 2021 op de allerlaatste klim door Tadej Pogacar uit de trui gereden. "Tja, daar heb je dus niets aan als je tweede in dat klassement wordt."

Monaco

Poels staat nog tot het einde van dit seizoen bij Team Bahrain-Victorious onder contract. Hij weet op dit moment niet of zijn 16e seizoen als profwielrenner tevens zijn laatste jaar is. "Ik rij nog goed en doe vooraan mee in de koersen. Op dit moment speelt het absoluut niet. Ik zie dat wel gedurende het seizoen. Ik train nog graag en heb nog steeds doelstellingen." Poels heeft rondom zijn woonplaats Monaco de beschikking over een prima trainingsgebied. Hij leeft ook nog altijd voor zijn sport. Poels let goed op zijn voeding en traint met plezier. Bij zijn gezin in Monaco vindt Poels ook wel weer genoeg rust tussen de trainingskampen en wedstrijden in. "Ik vind het ook wel leuk om met mijn gezin in de buurt iets te ondernemen. Samen met mijn vriendin Alice, zoontje Casper Henk en onze hond gaan we dan in de bergen wandelen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!