Ook als teambaas wil Stan Pex altijd de snelste zijn

Teambaas Stan Pex geeft aanwijzingen aan één van zijn coureurs © L1
Sinds kort heeft Stan Pex een dubbelfunctie in de kartwereld: hij is teambaas van SP Motorsport terwijl hij zelf ook nog wedstrijden rijdt.
Hij gunt zich geen moment rust tijdens de verschillende trainingssessies op het circuit van Genk. De weg tussen de kartbaan en de trailer van SP Motorsport legt hij op een dag wel meer dan 25 keer af. Om tijd te winnen maakt hij gebruik van een in teamkleuren uitgevoerde mini-fiets.

Ervaren

Als rijder is hij ontzettend ervaren en won hij zowat alle grote prijzen die er te winnen zijn. Dit jaar kroonde hij zich wereldwijd tot de beste rijder van het WSK en stond hij op het podium tijdens het wereldkampioenschap (derde plek). Die opgedane ervaringen brengt hij op de circuit in Genk over op zijn rijders. "Omdat ik zelf rij, weet ik precies hoe de kart aanvoelt en wat mijn rijders moeten doen om zich te verbeteren", legt de jonge teambaas uit.

Aanwijzingen

Stan kan door al zijn ervaring gericht aanwijzingen geven aan zijn talentvolle rijders. In een paar zinnen geeft hij aanwijzingen, die indien ze opgevolgd worden, binnen enkele ronden tijdwinst opleveren.

Afstellen

Het leiden van een eigen kartteam heeft Stan Pex altijd wel getrokken. Hij heeft oog voor detail, op alle gebieden. Niet alleen weet hij de juiste rijders aan zijn team te binden, maar weet ook nog eens de juiste monteur aan de coureur te koppelen. Wat betreft afstelling van de karts hoeven ze 25-jarige Pex niks uit te leggen. Hij was altijd al geïnteresseerd in het technische gedeelte van de sport die hem en zijn broer Jorrit groot gemaakt heeft.
Vooral het tunen van motorblokken is een specialiteit die het team van Pex tot in de finesse beheerst. In het verleden reed ook Max Verstappen voor de toen nog door zijn vader Richard geleide renstal. Het resulteerde in het verleden al in grote kartsuccessen voor zowel Max, Stan en Jorrit.

Snelste zijn

Het combineren van zelf rijden en teameigenaar zijn is niet gemakkelijk. "Soms moet ik ook wel eens beslissingen nemen die niet altijd leuk zijn. Maar we willen gewoon de snelste zijn en dan hoort dat er wel eens bij." De snelste zijn hoort nu eenmaal bij de gedrevenheid die Stan Pex heeft. Waar andere teams al blij zijn dat ze in de top kunnen meerijden geld voor het team van SP Motorsport maar één ding: winnen!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!