'Professionele' overwinning bezorgt Fortuna goed gevoel

Trainer Danny Buijs van Fortuna Sittard © Orange Pictures
Met een overwinning de kerstdagen ingaan: er is niks fijner voor een voetballer of trainer. Het lukte Fortuna Sittard tegen FC Eindhoven. De 2-0 zege bezorgde de ploeg van Danny Buijs een ticket voor de achtste finales van het bekertoernooi.
"Ik denk dat ervaring de doorslag heeft gegeven", zei Tijjani Noslin na afloop.

Zeist

Verder sprak de aanvaller over een "professionele overwinning". Noslin hoorde dinsdagochtend dat hij mocht meedoen. De schorsing van twee wedstrijden die de aanvaller kreeg na zijn rode kaart tegen NEC werd namelijk opgeheven na een zitting in Zeist. "Met Danny hebben we het goed aangevochten." Toch was Noslin er niet gerust op dat hij helemaal zou worden vrijgesproken. "Aan het begin van de zitting eist de aanklager zelfs 3 wedstrijden schorsing, dus dan begin je twijfelen of de tuchtcommissie erin meegaat." Uiteindelijk kwam het goed en was Noslin belangrijk met een doelpunt en assist.
Bekijk de reacties van Noslin, Kaj Sierhuis en trainer Danny Buijs na afloop van het bekerduel in Eindhoven:

Eenvoudig

Het was voor Fortuna uiteindelijk een eenvoudige avond. Een avond die je je wenst als Eredivisieploeg tegen een KKD-ploeg. "Je kan alleen maar verliezen als Eredivisieclub", merkt Noslin terecht op. Maar Fortuna toonde zijn zakelijke kant in de Lichtstad. "Uiteindelijk was er geen vuiltje aan de lucht", blikt Kaj Sierhuis, die op mooie wijze de 0-2 scoorde, terug. "Na de 0-1 hebben we niet meer het gevoel gehad dat we het uit handen zouden geven."

Loting

Donderdagavond weet Fortuna Sittard wie de tegenstander wordt in de achtste finales. Dan wordt de loting verricht. Bij de Sittardenaren hopen ze in ieder geval op een thuiswedstrijd. "Dat zou wel lekker zijn na twee uitwedstrijden", zegt Sierhuis. "Als je een beetje geluk hebt krijg je een paar mooie ploegen en kun je ver komen."

Sparta

Op het veld komt Fortuna in het nieuwe jaar weer in actie. Op zaterdag 13 januari ontvangt het Sparta Rotterdam.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!