Fortuna verslaat FC Eindhoven en bekert verder

Noslin in oefenduel tegen Eindhoven bij aanloop van seizoen tegen FC Eindhoven © Orange Pictures (archief)
Fortuna Sittard heeft zich geplaatst voor de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi. In Eindhoven versloeg het de plaatselijke eerstedivisionist met 2-0. Tijjani Noslin en Kaj Sierhuis scoorden voor Fortuna.
Komende donderdagavond (21-12) wordt geloot tegen wie Fortuna het in de achtste finales opneemt. Half januari worden die bekerwedstrijden gespeeld.

Uitzege

Wat in de competitie niet lukt, lukt in het bekertoernooi wel: de enige uitzege van het seizoen was de bekerwedstrijd in de eerste ronde van het bekertoernooi. Begin november werd van Sparta Nijkerk gewonnen (0-1). In de competitie speelde de ploeg van trainer Danny Buijs dat nog niet klaar. Maar in de tweede ronde van de beker is het dus opnieuw raak.
Trainer Danny Buijs had een paar blessures in zijn selectie. Meevaller was dat Tijjani Noslin van de partij was omdat zijn rode kaart kwijtgescholden werd door de tuchtcommissie van de voetbalbond.

Beste kansen

Het eerste kansje van de wedstrijd was voor Kaj Sierhuis. Zijn schot belandde op de vuisten van doelman Jorn Brondeel. De volgende grote kans uit een goede aanval was voor Inigo Cordoba, op aangeven van Sierhuis. Zijn inzet buitenkant voet in de 20e minuut ging over. Fortuna had naast de twee beste mogelijkheden ook het meeste balbezit. Eindhoven had gevaarlijk kunnen worden uit een vrije trap, maar de inlopende Farouq Limouri miste de bal.

Juichen

Het volle uitvak in Eindhoven, 450 Sittardse fans volgden de ploeg van trainer Danny Buijs, kon na een half uur juichen. Tijjani Noslin scoorde de 0-1 na een lage voorzet van aanvoerder Ivo Pinto en goed voorbereidend werk van Sierhuis.
Kort na de aftrap voor de tweede helft mochten de meegereisde Fortuna-aanhangers opnieuw juichen. De eerste Sittardse aanval na rust werd doeltreffend afgerond door Kaj Sierhuis. Een ingooi dicht bij de achterlijn werd doorgekopt door Siemen Voet en met een soort van 'halve omhaal' in het doel getikt door de spits (49'). Daarmee werd de wedstrijd voortijdig beslist. Eindhoven-trainer Willem Weijs uit Broekhuizenvorst wisselde maar zag dat zijn ploeg ook daarna weinig daadkrachtig was.

Eind 2023

Voor Fortuna zit het jaar erop wat de competitie en de beker betreft. De Sittardse club hervat de competitie op 13 januari 2024. Om 16:30 uur speelt Fortuna dan in eigen stadion tegen Sparta Rotterdam.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!