Titelverdediger Tadej Pogacar niet naar Amstel Gold Race

Tadej Pogacar plaatst de beslissende aanval op de Keutenberg tijdens de Amstel Gold Race van 2023 © George Deswijzen
Tadej Pogacar heeft de Amstel Gold Race komend voorjaar niet op zijn kalender staan.
Dat bleek tijdens de presentatie van zijn ploeg UAE Team Emirates. Pogacar won dit jaar de enige Nederlandse wielerklassieker.

Giro en Tour

Pogacar kiest ervoor om in 2024 zowel de Ronde van Italië als de Ronde van Frankrijk te rijden. In aanloop naar de Giro, die in mei wordt verreden, kiest de Sloveen voor de Strade Bianche, Milaan-San Remo en de Ronde van Catalonië. De Vlaamse klassiekers en dus ook de Amstel Gold Race slaat hij (vooralsnog) over. Hij rijdt wel Luik-Bastenaken-Luik voor de Giro.

Imponerend

Het betekent dat de titelverdediger zeer waarschijnlijk niet aan de start staat in Maastricht in april. Pogacar won dit jaar de Amstel Gold Race op imponerende wijze. Hij opende vroeg de koers door mee te springen in een kopgroep, keerde terug na een fietswissel en ging uiteindelijk solo op de Keutenberg. Na een eenzame vlucht van 28 kilometer werd hij de eerste Sloveense winnaar van de Amstel Gold Race.

2024

De Amstel Gold Race wordt in 2024 verreden op zondag 14 april. Een dag eerder, op zaterdag 13 april, is de toerversie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!