Glorieus handbalweekend: Bevo, Groot Venlo én V&L winnen

Afbeelding ter illustratie © iStock
In de BENE-League handbal heeft Herpertz/Bevo HC de verwachtingen ingelost door de uitwedstrijd tegen Handbal Houten te winnen.
De formatie van coach Hans van Dijk trok het duel tegen de nummer voorlaatst van de competitie met een ruime marge naar zich toe: 25-35.

Opschuiven

De bezoekers uit Panningen bouwden in de eerste helft een voorsprong op en ging met 12-17 rusten. Het verschil werd na de pauze alleen maar groter, waardoor de winst geen moment in gevaar kwam. Door de overwinning schuift Bevo op de ranglijst een plekje op en bivakkeert het met 14 punten uit 15 duels nu op de achtste positie.

Lions

Kembit-Lions is in diezelfde BENE-League met 22 punten uit 14 duels de nummer drie. Het team uit Sittard-Geleen speelt zondagmiddag de topper tegen Achilles Bocholt en neemt, bij een overwinning op de Belgen, de tweede plek over.

Damestopper

In de Eredivisie dames behield Cabooter/HC Groot Venlo zaterdag de koppositie. In eigen hal werd JuRo Unirek VZV met 36-29 afgetroefd. Dat was geen vanzelfsprekendheid, want voorafgaand aan het duel bedroeg het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst slechts twee punten in het voordeel van de Venlose equipe.

Initiatief

Het team van Robin Gielen kende zaterdag wat opstartproblemen, maar ging desondanks met 20-16 de pauze in. In de tweede helft gaf Groot Venlo het initiatief niet meer uit handen en zo kon de lijstaanvoerder, die net als nummer twee Otto Workforce/VOC in 13 duels 24 punten pakte, opnieuw een overwinning bijschrijven.

Vlug en Lenig

Geonius/Vlug & Lenig won ondertussen met 19-26 bij Misker/E&O. Op bezoek bij de hekkensluiter in Emmen maakte de Geleense ploeg, sinds kort onder leiding van Jo Smeets, in de eerste helft het verschil: 8-16. De thuisploeg stribbelde in de tweede helft nog wel tegen, maar Vlug & Lenig hield eenvoudig stand. Vlug & Lenig heeft nu 7 punten uit 13 duels en bezet daarmee plek acht, net voldoende om virtueel de degradatiepoule aan het eind van het seizoen te ontlopen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!