Sven Kramer heeft nu zijn eigen schaatsschool in Geleen

Sven Kramer reikt symbolisch het eerste trainersjasje van de Sven Kramer Academy uit. © L1
Voormalig schaatstopper Sven Kramer heeft vanaf nu zijn eigen Sven Kramer Academy in Geleen.
In samenwerking met de schaatsclub 'Limburgse Schaatsvrienden' heeft de vijfde Sven Kramer Academy onderdak gevonden op de schaatsbaan van Glanerbrook.
Eerder opende de meervoudig Olympisch kampioen al zijn eigen schaatsschool in Heerenveen, Enschede, Tilburg en Groningen.

Terug geven

Kramer wil de sport, die hem zo veel moois heeft gebracht, graag iets teruggeven. "Ik denk dat ik veel aan het schaatsen te danken heb en ik vind het nu leuk om ook dingen terug te doen. Schaatsen gaat mij aan het hart. Ik wil graag leuke dingen doen voor de schaatssport", laat Kramer met de schaatsen aan weten. Via de schaatslessen wil hij de jeugd, maar ook de volwassenen enthousiasmeren en motiveren voor de schaatssport. De meervoudig Olympisch kampioen reikte op de Geleense ijsbaan symbolisch de Sven Kramer Academy-trainerskleding uit aan de lesgevers van de Limburgse Schaatsvrienden.

Trots

Ruim een jaar lang vonden er gesprekken plaats tussen het management van de academie en bestuursleden van de Limburgse schaatsvereniging. Zij zijn dan ook zeer verheugd dat ze vanaf nu het predicaat Sven Kramer Academy hebben. "Jarenlang hebben we tijdens alle grote wedstrijden naar Sven zitten kijken. Nu kunnen we hier in Geleen achter hem aan schaatsen. Dat is toch fantastisch", zegt een blije voorzitter Jan de Koning.

Iedereen schaatsen

Eén van de uitgangspunten van Sven Kramer is dat de schaatsport er voor iedereen moet zijn. Zo hebben zijn medewerkers een aantal schaatsframes meegebracht. Daar wordt meteen gebruikt van gemaakt door Lucas, die nu eens zijn elektrische rolstoel naast de baan kan laten staan. "Dit is echt vet. Dit is het leukste wat ik kan doen", zegt Lucas die vervolgens demonstreert dat hij hangend in een frame op eigen kracht vooruit kan glijden.
Sven Kramer geeft schaatsles aan Lucas, die gebruikt maakt van een schaatsframe. © L1

Groepje vormen

De ouders van Lucas glimmen van trots: "We zijn al zo lang op zoek naar een leuke sport voor hem. Dit is fantastisch dat onze zoon, nu met dank aan Sven Kramer, iets zelfstandig kan doen." De regioconsulent van 'Iedereen kan sporten' is ook enthousiast over dit initiatief. "We hebben een aantal frames in bruikleen gekregen van de Sven Kramer Academy. Zelf kunnen we die niet betalen, ze kosten zo'n drieduizend euro per stuk. Misschien melden zich nog meer kinderen om op deze manier te gaan sporten. Het zou wel heel erg mooi zijn als we een groepje kunnen vormen waar we dan schaatslessen aan geven", zegt Chantal Bos.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!