VVV-trainer Kruys teleurgesteld: 'We waren onherkenbaar'

VVV-trainer Kruys teleurgesteld: 'We waren onherkenbaar' © Orange Pictures
Nul punten tegen de hekkensluiter, aanvallend geen vuist gemaakt en een structureel discipline-probleem bij aanvaller Allouch. "Het is heel teleurstellend allemaal."
VVV-trainer Rick Kruys werd op een onaangename verrast door zijn ploeg, al had hij in aanloop naar het duel met TOP Oss al een voorgevoel: "Dit VVV kan van iedereen winnen, maar zeker ook van iedereen verliezen."

Creativiteit

Het laatste deel van die gedachte werd bevestigd door zijn elftal met een slappe eerste helft. De timing was beroerd, omdat VVV, bij een overwinning, weer definitief zou aanhaken bij de plekken die recht geven op play-offs. Maar dat liep dus helemaal fout. "De creativiteit ontbrak in aanvallend opzicht volledig", stelde een teleurgestelde trainer na afloop. "En zo'n penalty vlak voor rust bij een 2-1 achterstand, mist Kosidis uiteraard niet bewust, maar die moet er in."

Discipline

De grootste teleurstelling zal voor de coach zitten in de speler die er niet bij was, want Soulyman Allouch ontbrak voor de derde keer dit seizoen vanwege disciplinaire redenen. "Veel wil ik er niet over kwijt, maar hij was voor de derde keer dit seizoen te laat op een wedstrijddag", aldus Kruys. "Technisch manager Marc van Hintum en ik gaan weer samen met Allouch om tafel zitten, om te bespreken hoe we hier verder mee om gaan. Want het is helder dat het onacceptabel is, als je te laat komt."
De clubleiding zal goed nadenken wat te doen met deze situatie, want de aanvaller tekende in de winterstop van vorig seizoen een contract dat nog loopt tot medio 2026.

Rechtlijnig

Kruys handelde, net als eerder dit seizoen, rechtlijnig richting de talentvolle aanvaller. En kiest daarbij niet voor de weg van de minste weerstand of denkt ook niet aan de korte termijn. Dat valt te prijzen, want de coach kiest daarmee voor het team en het proces dat de 'kleedkamer' bij elkaar moet houden. Zeker in sportief lastige tijden. Vaak brengt dat trainers in een spagaat: als in een smalle selectie goede spelers hun eigen gang denken te kunnen gaan, terwijl de trainer die talenten juist goed zou kunnen gebruiken op weg naar het linker rijtje.

Forceren

Verdediger Rick Ketting wilde niets kwijt over het opnieuw ontbreken van zijn ploeggenoot. Maar ook de aanvoerder had geen goed woord over voor het vertoonde spel. "Zij parkeerden de bus, maar hoefden ook niet veel te doen. Omdat wij totaal niks creëerden, hoefde de doelman van TOP helemaal geen redding te verrichten. We hebben het gewoon slecht gedaan." Kruys vulde nog aan: "Ondanks dat we aanvallend hebben gewisseld om die gelijkmaker in de tweede helft te forceren, bleven de kansen uit. Maar het ontbrak ook aan de échte wil om die goal te maken."

Revanche

In Venlo is de komende week genoeg te bespreken, op weg naar de laatste wedstrijd van 2023. Volgende week kan VVV op zoek naar revanche, met of zonder Soulyman Allouch.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!