Mentale overwinning voor MVV op emotionele dag voor Verberne

MVV speelde gelijk tegen FC Groningen. © Publiciteitvisie
Op het moment dat scheidsrechter Martijn Vos vrijdagavond voor het laatst floot in De Geusselt viel MVV-trainer Maurice Verberne in de armen van teammanager Lei Bovens. De MVV-coach zat in een rollercoaster van emoties nadat hij vrijdagochtend te horen had gekregen dat bij zijn moeder leukemie is geconstateerd.
Bij de omhelzing liet de trainer zijn emoties de vrije loop. Even later vertelde hij wat er in amper 15 uur allemaal heeft gespeeld.

Behandeling

"Vanochtend kreeg ik te horen dat het acute leukemie is en twee uur later kreeg ik te horen dat het behandelbaar is en dat de behandeling vaak kan aanslaan bij oudere mensen, dus dat zijn dingen waar we ons aan vasthouden en met die gedachte gaan we de strijd aan", vertelt Verberne, die het van zich af moest zetten. "Ik heb hier een job te doen. Spelers vertrouwen op mij en de staf vertrouwt op mij. Ik heb het uitgeschakeld zover het kon."

Energiek

En dus ging Verberne verder met een analyse van de wedstrijd tegen FC Groningen die in een gelijkspel eindigde. "We wisten dat het een hoge energieke wedstrijd zou zijn. We hebben ons kranig gehouden en terecht een punt binnengehaald."
Bekijk de reactie van Nicky Souren

Stijgende lijn

MVV zit de afgelopen weken in een stijgende lijn, zowel qua resultaten als qua spel. "Dit is een mentale overwinning", zegt Nicky Souren, die ook de verbeteringen ziet en daarom ook wel kan leven met een gelijkspel. "We zijn met een proces bezig. We hebben een moeizame start gehad en de laatste weken zijn we als team bezig, dat doet me wel deugd. Dat is het belangrijkste in het voetbal."
MVV heeft zeven punten gepakt uit de laatste drie wedstrijden.

Matthys

Het punt tegen Groningen werd in de slotfase mede over de streep getrokken door doelman Romain Matthys, die een paar belangrijke reddingen had. "Ik vond Matthys al de laatste tijd goede reddingen hebben", zegt Verberne. "Hij is weer terug, alleen in balbezit mag het wat beter."

Souren

Er resteert nog één wedstrijd voor de winterstop tegen hekkensluiter TOP Oss komende vrijdag. "We willen het kalenderjaar goed afsluiten", zegt Verberne. Daarna breekt het nieuwe jaar aan en dus ook de maand van de winterse transfermarkt. Het zou zomaar kunnen dat Souren dan gaat vertrekken, want er zou interesse voor de middenvelder zijn. "Ik dat heb ook gelezen", zegt hij er zelf over. "Maar ik heb nog niks gehoord van Ronny van Geneugden (technisch manager MVV red.). Ik focus me op MVV. Wat er gaat komen of ik hier blijf of wegga is nog niet duidelijk."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!