Punt voor MVV tegen Groningen

Koen Kostons heeft op aangeven van Tim Zeegers de 1-1 gescoord © PubliciteitVisie
MVV heeft met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Groningen. De Maastrichtse ploeg moest in eigen stadion een 0-1 achterstand na rust goedmaken. Via Koen Kostons lukte dat. MVV had in het vervolg pech dat een schot van invaller Dailon Livramento slechts de paal raakte.
Een paar knappe reddingen van MVV-doelman Romain Matthys op een omhaal en een schot van Romano Postema zorgden voor het punt in Maastricht. Het duel werd na ruim een uur spelen tijdelijk stilgelegd omdat er een beker op het veld was gegooid.

Opening

Beide ploegen kregen in de beginfase mogelijkheden, El Basri en Kostons voor MVV. Dat leverde nog geen doelpunten op. In een spannende eerste helft gaf MVV weinig weg. Met de rust in zicht kreeg de Maastrichtse ploeg het moeilijker en kwam in de verdrukking. Mede door goed ingrijpen van doelman Matthys na een hoekschop, bleef het 0-0. De Groningen-doelman Hidde Jurjus moest met een felle sprint redding brengen op een terugspeelbal.
In de zes minuten extra tijd - er waren drie blessurebehandelingen geweest bij MVV -veranderde de score nog. In de laatste seconden zette Romano Postema MVV op achterstand, 0-1 (45+6).

Basis aangepast

Wout Coomans was er niet bij. De centrumverdediger raakte geblesseerd tijdens een training. Daarvoor speelde Bryant Nieling in het centrum van de verdediging, naast Özgür Aktas. Kanou Sy en Leroy Labylle waren de vleugelverdedigers. Ferre Sleegers en Rayan Buifrahi vormden met Koen Kostons de aanval. Nabil El Basri verving de geblesseerde Bryan Smeetsop het middenveld. Na goed 20 minuten moest Kanou Sy al met de brancard van het veld. Hij werd vervangen door Tim Zeegers, die net weer aangehaakt is bij de selectie.

Koen Kostons

In de 2e helft benutte Koen Kostons de eerste de beste kans voor MVV en bracht zijn ploeg verdiend naast FC Groningen, 1-1 (55'). Een lange bal van Zeegers viel bij Kostons op zijn rug. Hij kreeg de bal tussen twee verdedigers toch onder controle en haalde uit voor zijn achtste doelpunt van dit seizoen. Een schot van Groningen-speler Thom van Bergen ging in het zijnet. Daarna dook Nicky Souren gevaarlijk op voor het Groningen-doel maar de bal werd nog net op tijd geblokt. Vanuit een vak achter het doel werd iets op het veld gegooid en de wedstrijd werd in de 64e minuut stilgelegd.

Hervatting

Het duel werd hervat met een hoekschop voor MVV en met invaller Dailon Livramento voor Buifrahi. Supersup Livramento liet zich meteen gelden maar had pech dat zijn inzet via de binnenkant van de paal níet in het doel belandde (68'). Het werd een pittige, intensieve tweede helft waarin beide ploegen voor de winst gingen. In de eerste helft kwamen er zes minuten bij, nu vijf. Daarin tikte Matthys de bal nog net onder de lat uit. Postema was daarna nog een keer dicht bij weer een treffer in de extra tijd, maar weer redde Matthys. Beide ploegen moeten tevreden zijn met een punt.

Laatste thuiswedstrijd

MVV speelt volgende week de laatste competitiewedstrijd van 2023. Ook dan staat een thuiswedstrijd op het affiche: MVV-TOP Oss. Ruim een maand geleden won MVV, in een slechte wedstrijd, met 1-0. Tunahan Tasçi scoorde na rust het enige doelpunt van de ontmoeting in Oss. Die ploeg staat laatste maar pakte vrijdagavond drie punten met een 2-1 zege tegen VVV-Venlo.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!