Handbalsters gaan voor plek vijf op WK na winst

Inger Smits © Orange Pictures
De Nederlandse handbalvrouwen, met Larissa Nusser en Inger Smits, kunnen nog vijfde worden op het WK. Oranje won in Denemarken met 28-25 van Montenegro.
Door de winst speelt het komend weekend tegen Duitsland om de vijfde plaats.

Counteren

Nederland, dat het zonder de geblesseerde Estavana Polman moest doen, begon voor vrijwel lege tribunes matig aan de wedstrijd. Daardoor keek de ploeg van bondscoach Per Johansson al snel tegen een achterstand aan. Oranje miste kansen en daar profiteerde Montenegro van, vaak door snel te counteren. Het Nederlandse team wist die achterstand desondanks goed te maken. Na een 14-13-voorsprong bij rust werd het na de pauze uiteindelijk 28-25.

Noorwegen

In de kwartfinales was Noorwegen dinsdag te sterk, waardoor Oranje veroordeeld was tot een duel met Montenegro. Dat land vecht later met Tsjechië, dat van Duitsland verloor, om de zevende plek. Denemarken, Noorwegen, Zweden en Frankrijk maken als enige nog kans op de wereldtitel. De halve finales zijn later vrijdag.
De wedstrijd tussen Nederland en Duitsland is zondag.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!