Rutten ontbreekt bij VVV door tactisch geplande operatie

Moreno Rutten. © Orange Pictures
Op bezoek bij hekkensluiter TOP Oss zal VVV-Venlo de klus zonder vleugelverdediger Moreno Rutten moeten klaren.
De rechtsback was in principe wedstrijdfit, maar wordt geopereerd aan een al langer spelende blessure. De timing is bewust, legt coach Rick Kruys uit.

Afweging

"Moreno had kunnen spelen, maar hij kampte wel met lichte klachten", aldus Kruys. "We hebben gepland hem nu te opereren, zodat hij na de winterstop weer pijnvrij kan aansluiten. Dat vonden we de beste afweging." En dus offert Rutten het duel in Oss op om VVV in 2024 weer van dienst te kunnen zijn.

Noodzaak

Rutten is volgens Kruys de enige afwezige in zijn selectie. De spelers die wel in de bus naar Oss stappen, heeft hij vooral op het hart gedrukt de 'noodzaak' te voelen op cruciale momenten. "We hebben, op de wedstrijd tegen Groningen na, de laatste weken iets teveel kansen nodig om tot scoren te komen. Maar ook verdedigend moet het in de beslissende fases scherper."

Intentie

Al met al hoopt de coach in Oss een 'dominant' VVV te zien dat 'de intentie heeft om het spel te maken'. "Tegen Dordrecht hebben we laten zien dat we in staat zijn een sterke tegenstander het voetbal te beletten. Maar de jongens weten ook dat dit VVV dit seizoen van iedereen kan winnen, maar ook van iedereen kan verliezen."

Play-offs

En VVV moet ook wel constanter gaan presteren om uiteindelijk een plek in de play-offs af te kunnen dwingen. "Dat blijft wel het doel, de play-offs", bevestigt Kruys, die met zijn ploeg virtueel twee punten van zo'n play-off-ticket verwijderd is. "Ik denk wel dat we staan waar we horen te staan. Misschien iets te laag, want er zijn meer duels geweest waarin we meer hadden kunnen halen dan dat er wedstrijden waren waarin we te veel hebben gekregen", vindt de coach.

Live

De wedstrijd tussen nummer twintig TOP Oss en nummer elf VVV-Venlo begint vrijdag om 20:00 uur. Op die Super Friday komen ook de drie andere Limburgse profvoetbalclubs op datzelfde tijdstip in actie: Fortuna Sittard gaat op bezoek bij N.E.C., Roda JC stuit in Drenthe op FC Emmen en MVV speelt thuis tegen FC Groningen. Al die duels zijn integraal te volgen via L1 Radio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!