MVV-coach Verberne wil Groningen aan het twijfelen brengen

Bryan Smeets heeft de 2-0 gescoord voor MVV tegen Jong AZ © Publiciteitvisie.nl
Twee van de best presterende Keuken Kampioen Divisie-ploegen in de afgelopen weken stuiten vrijdag op elkaar in Maastricht: MVV ontvangt daar FC Groningen.
De Sterrendragers wonnen de laatste twee competitiewedstrijden, de Groningers wonnen er zelfs vier op rij. De hamvraag vrijdagavond is volgens MVV-coach Maurice Verberne de volgende: wie brengt wie aan het twijfelen?

'Bijna niet na te bootsen'

Want FC Groningen, met afstand de meest kapitaalkrachtige maar op de ranglijst de achtste ploeg van de Keuken Kampioen Divisie, staat bekend om het felle, massale afjagen van de tegenstander. "Daar hebben we onze spelers dan ook op voorbereid", zegt Verberne. "De manier waarop Groningen druk zet is bijna niet na te bootsten op trainingen. Het is cruciaal om ons onder die druk uit te voetballen."
Dat kan, mits goed uitgevoerd, met positiespel, óf middels lange ballen naar voren. "We moeten proberen en durven te voetballen, want Groningen geeft ook wel ruimtes weg, maar je moet ook herkennen wanneer je een lange bal kunt spelen. En als je er dan twee of drie keer uit komt, dan breng je de tegenstander aan het twijfelen. Dat is de sleutel."

Smeets

De ervaren spelers zullen MVV daarbij bij de hand moeten nemen. Of Bryan Smeets onderdeel is van het basiselftal, zal vrijdag moeten blijken. Verberne plaatst een vraagteken achter de naam van de middenvelder, die in de wedstrijd tegen Helmond Sport geblesseerd uitviel. "Hij heeft donderdag wel getraind, maar we moeten kijken hoe zijn lichaam reageert", aldus Verberne, die hoe dan ook geen beroep kan doen op vleugelverdediger Lars Schenk en vleugelaanvaller Tunahan Tasci. Bryan Nieling en Tim Zeegers keren terug in de wedstrijdselectie, waardoor de opties in de MVV-defensie toenemen.

Energie

Met overwinningen tegen Jong AZ (4-0) en Helmond Sport (1-2) op zak zal het aan het zelfvertrouwen in het MVV-kamp in ieder geval niet liggen, verwacht Verberne. "Al moet ik zeggen dat de energie ook goed was in de weken waarin we niet wonnen. Alleen het loopt nu wel allemaal iets soepeler: het vertrouwen groeit, spelers ogen iets meer ontspannen en nemen initiatief. Maar we moeten het ook niet overdrijven, het zijn maar twee zeges op rij. Aan ons om de lijn door te trekken."

Live

De wedstrijd MVV Maastricht - FC Groningen begint vrijdag om 20:00 uur. Het is één van de vier 'Limburgse' duels op dat tijdstip, want ook de wedstrijden N.E.C. - Fortuna Sittard, FC Emmen - Roda JC Kerkrade en TOP Oss - VVV-Venlo worden dan afgewerkt. Alle duels op deze super friday zijn live te volgen via L1 Radio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!