Van Bommel en Antwerp sluiten Champions League af met zege

Mark van Bommel © Orange Pictures
Op de slotdag van de groepsfase in de Champions League heeft trainer Mark van Bommel met zijn ploeg Antwerp toch nog een overwinning gepakt: FC Barcelona werd met 3-2 verslagen.
De Belgen stonden tot vanavond nog puntloos onderaan in groep, maar sluiten hun Europese seizoen af met een fraaie overwinning.

Leerschool

De coach uit Meerssen, die de campagne in het bal der kampioen vooral als een leerschool zag voor zijn ploeg, wilde per se goed afsluiten. Voor eigen publiek was de start sensationeel met een snelle voorsprong. De gasten uit Spanje waren met een gehavende ploeg naar Antwerpen afgereisd maar keerden nog voor de pauze terug in de wedstrijd.

Adembenemend

Na de rust golfde het spel op en neer en ontspon zich na de nieuwe voorsprong via Vincent Janssen een adembenemend slot. Daarin bracht Guiu Barcelona weer langszij, maar in de 92e minuut werd Ilenikhena de Antwerp-held van de avond, door zijn ploeg naar de eerste zege in de clubgeschiedenis van de Champions League te schieten.

Prijs

Ook voor Mark van Bommel was het een bijzondere overwinning. Hij won in 2006 als speler de belangrijkste prijs voor clubteams mét FC Barcelona. Nu als trainer had hij een slechte Europese serie achter de rug, die met deze winst ook ten einde is.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!