Einde WK voor skateboardster Jacobs: Spelen op de tocht

Candy Jacobs © ANP
Candy Jacobs uit Tegelen is er op het WK Skateboarden in Tokio niet in geslaagd de volgende ronde te bereiken.
Jacobs kwam niet verder dan 18,58 punten en eindigde daarmee op plek 47.

Kwartfinale

Roos Zwetsloot en Keet Oldenbeuving hebben zich bij wél geplaatst voor de kwartfinales. Zwetsloot plaatste zich met een score van 60,38 als eerste voor de kwartfinales. Oldenbeuving eindigde met 30,00 punten als 21e en verzekerde zich daarmee ook van een plek in de kwartfinales van vrijdag, waar de beste 32 skateboarders aan meedoen.

Historie

De beste zestien skateboardsters plaatsen zich vanuit de kwartfinales voor de halve finale van zaterdag. Bij het vorige WK, in februari in de Verenigde Arabische Emiraten, strandde de 23-jarige Zwetsloot als laatste Nederlandse in de halve finales. De Utrechtse eindigde in 2021 op de Olympische Spelen van Tokio net naast het podium, op de vijfde plaats. Skateboarden debuteerde in Japan als olympische sport.

Olympisch

De plaatsing voor de Spelen van volgend jaar in Parijs gaat op basis van de wereldranglijst. Zwetsloot staat nu 12e, Oldenbeuving 19e en Jacobs 21e. De beste twintig plaatsen zich. Ook deze WK in Japan tellen mee voor de ranking. In juni wordt de ranglijst opgemaakt. Voor Jacobs liepen de vorige Spelen uit op een deceptie, toen zij vanwege een positieve corona-test niet in actie mocht komen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!