Skateboardster Candy Jacobs wil naar Olympische Spelen

Candy Jacobs © ANP
Candy Jacobs vertelde tijdens de Olympische Spelen van 2021 vaak haar verhaal, maar niet vanwege haar acties op het skateboard. Tijdens die Spelen in het Japanse Tokio liep ze corona op en moest ze in quarantaine.
Nu is ze terug in Tokio waar ze vanaf woensdag deelneemt aan het wereldkampioenschap.

Identiteit

De skateboardster uit Tegelen heeft de Olympische Spelen van 2021 achter zich gelaten, al ging dat niet makkelijk. "Ik wilde toch een andere identiteit, dus ik heb mijn haar eraf en dat was het meest bevrijdende wat ik heb bedacht." Nu geniet ze weer van het skateboarden en komt ze deze week in actie in Tokio:

Olympische Spelen

Maar Jacobs wil meer en droomt van een nieuwe kans op de Olympische Spelen. "Ik zit er lekker in. Ik heb weer een route en wil naar Parijs. Ik heb een kans en daar gaan we voor." Om naar Parijs te mogen, moet Jacobs op 24 juni 2024 bij de beste 22 skateboarders van de wereldranglijst horen. Wel zijn er wat haken en ogen: gastland Frankrijk krijgt sowieso twee startbewijzen, elk continent minimaal één en er zijn twee aanwijsplekken ongeacht de ranglijst.
Bij het WK in Tokio zijn dubbele punten te verdienen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!