Teunissen en Poels in evenwicht met overwinningen in 2023

Mike Teunissen en Wout Poels © L1
De Limburgse strijd wat betreft het aantal overwinningen tussen Wout Poels en Mike Teunissen is blijven steken op een gelijkspel.
Beide renners kwamen in 2023 twee keer als eerste over de streep.
Kijk hier naar de video over het wielerjaar van Wout Poels en Mike Teunissen:

Etappekoeren

Opvallend is dat de in totaal vier overwinningen allemaal behaald werden in etappekoersen. Wout Poels wist zijn slag te slaan in twee van de drie grote rondes: in de Tour en de Vuelta.

Bloedstollende sprint

Na zijn historisch ritzege in Frankrijk richtte de uit Blitterswijck afkomstige renner zijn pijlen op ritwinst in de Vuelta. Hij moest echter tot de voorlaatste etappe wachten op succes. In een bloedstollende sprint wist hij de voormalige Belgische wereldkampioen Remco Evenepoel te verslaan. Na afloop bekende Poels dat hij zijn zege voor een groot gedeelte aan zijn navigatiesysteem op de fiets te danken had: "Ik zag dat er nog een gevaarlijke bocht in het parcours zat. Ik wist dat ik daar als eerste doorheen moest gaan om een kans op de overwinning te hebben."

Klassieker winnen

Mike Teunissen reed afgelopen jaar zijn eerste seizoen bij wielerploeg Intermarché-Circus-Wanty. De Belgische ploeg had Teunissen om twee redenen gehaald: kopman Biniam Girmay bijstaan en zelf binnen twee jaar een klassieker winnen. Ondanks de goede vorm van Teunissen lukte het in het voorjaar niet om samen met zijn kopman Girmay voor successen te zorgen. Teunissen moest wachten tot de Ronde van Noorwegen voordat hij zelf het zegegebaar kon maken. In de eerste rit, verreden onder barre omstandigheden, sprintte hij naar de winst.

Super-helper

Nadat Teunissen in de Tour de France zichzelf wegcijferde voor Girmay, begon hij aan een goed najaar. In de Renewi Tour won hij na attent rijden de rit met aankomst op de Muur van Geraardsbergen. Bondscoach Koos Moerenhout zag in Teunissen de ideale helper om in eigen land Olav Kooij aan de Europese titel te helpen. Kooij werd in Drenthe geklopt door Christophe Laporte en Wout van Aert, Teunissen werd knap vijfde.
Kijk hier naar de video van het Limburgse wielerjaar 2023 met onder andere Limburgse koersen, Limburgse overwinningen en bijzondere Limburgse wielerprestaties:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!