Bryan Linssen sluit terugkeer in Limburgs voetbal niet uit

Bryan Linssen © Orange Pictures
Bryan Linssen is één gewonnen wedstrijd verwijderd van een ontmoeting met Manchester City. Zijn ploeg Urawa Red Diamonds is deze week namelijk actief op het WK voor clubteams. Mocht de kwartfinale van Club León worden gewonnen, wacht een ontmoeting met de Engelse grootmacht.
In het L1-programma Tafel Voetbal sprak hij over het WK voor clubteams, maar ook over het leven in Japan en zijn eventuele terugkeer naar Limburg.

Mexico

Linssen voetbalt sinds de zomer van 2022 in Japan bij Urawa Red Diamonds. Met die club won hij de Aziatische Champions League. Daardoor mogen zij Azië vertegenwoordigen tijdens het WK voor clubteams in Saudi-Arabië. Komende vrijdag wacht in het de kwartfinale het Mexicaanse Club León. "Ik weet ook niet wat we moeten verwachten. Het is de eerste keer dat we tegen een Mexicaans team spelen, maar dat ze agressief spelen en sterk en technisch zijn is wel bekend. Ik denk dat wij een heel hoog niveau kunnen halen en we zijn hier naar toe gekomen om te winnen." Mocht dat lukken wacht in de halve finale Manchester City.

Lastig seizoen

Linssen en Urawa Red Diamonds hebben de deelname te danken aan de Aziatische Champions League van afgelopen seizoen, maar in de Japanse competitie, die net is afgelopen, ging het wat lastiger. "We hebben een zwaar jaar gehad en in de laatste twee wedstrijden hebben we de derde plek laten schieten en dat is wel zuur, want het scheelde maar een puntje." Die derde plek had Aziatisch voetbal opgeleverd.

Goed leven

Sportief was het dus wat lastig, maar verder heeft Linssen weinig te klagen in Japan. "Het leven is fantastisch. Ik kan niets slechts zeggen. Het weer is goed, het eten is goed en je kan er af en toe een drankje pakken", zegt hij met een knipoog. "Het enige vervelende is dat het zover weg is en het tijdsverschil. Verder is het echt top."

Limburg

De 33-jarige Linssen heeft tot en met januari 2025 een contract bij Urawa Red Diamonds. Voorlopig denkt hij nog niet aan stoppen. "Ik ben 33, maar nog hartstikke fit. Ik wil nog een jaar of vier, vijf voetballen. Ik zie mezelf zeker nog terugkeren naar Limburg." Hij kwam al in actie bij drie Limburgse clubs: Fortuna Sittard, MVV Maastricht en VVV-Venlo.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!