Eaters vol ongeloof: 'Wat een ervaring dit seizoen'

Spelers van Eaters blij na het behalen van weer een finale. © PubliciteitsVisie
De spelers en technische staf van de ijshockeyclub Snackpoint-Eaters kunnen maar moeilijk bevatten dat ze dit seizoen al twee finales gehaald hebben.
Zondagavond werd met de overwinning in eigen huis op Capitals Leeuwarden, de nationale bekerfinale bereikt. Vorige week slaagde de ploeg van trainer Jeffrey van Iersel er al in om de finale van de BeNe League Cup te behalen.

Fantastisch

Aanvoerder Lars van Sloun, bezig aan zijn 17e seizoen bij de Geleense formatie, geeft aan dat de club vooral niet moeten vergeten om van dit moment te genieten. "Je zag dit succes eigenlijk al een beetje aankomen. We hebben een hele goede groep. Maar het is fantastisch dat we ons en onze fans dit jaar meteen belonen met twee hele mooie finales."

Altijd winnen

Als trainer hoopt je natuurlijk dat je aanpak ook succesvol is. Maar Van Iersel had niet verwacht dat ze dit seizoen al mee zouden strijden voor de prijzen. "Als je aan het seizoen begint wil je natuurlijk elke wedstrijd winnen. Op een bepaald moment kijk je hoe het er allemaal voor staat. De resultaten bleven telkens de goede kant uitgaan", analyseert Van Iersel meteen na de gewonnen wedstrijd. "De ploeg is bijzonder veerkrachtig, we komen vaak terug van een achterstand. Dat betekent dat er een goed karakter in zit."

Successen

Het laatste succes voor de Geleens ijshockeyers dateren al weer van meer dan tien jaar geleden. In 2010 won de club de nationale beker. In 2012 werd een topseizoen beloond met de landstitel. Daarna slaagde de ploeg er nog maar sporadisch in om incidenteel mee te strijden in de top van het Nederlandse ijshockey.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!