Fortuna klopt RKC Waalwijk en dankt Tijjani Noslin

Afbeelding ter illustratie
Fortuna Sittard heeft in een moeizame wedstrijd drie belangrijke punten gepakt. Het was dankzij Tijjani Noslin, die zeven minuten voor tijd het beslissende zetje gaf en zijn ploeg zo naar de negende plek in de Eredivisie tikte.
Door die zege wint Fortuna voor het eerst twee wedstrijden op rij dit seizoen. De laatste keer dat dit gebeurde was in januari van dit jaar.

Kopkans

In de eerste helft had Fortuna de voorsprong verdiend. Niet op basis van het goede spel, wel op basis van de serieuze kansen. Want die waren voor de thuisploeg. Bijvoorbeeld toen Tijjani Noslin na een kwartier net naast kopte, op aangeven van rechtsback Ivo Pinto. Verder ontbrak vooral de nauwkeurigheid om mogelijkheden te promoveren tot doelpunt.

Samenstelling

Danny Buijs kon in de achterhoede weer een beroep doen op Rodrigo Guth, terug na een schorsing en posteerde hem naast Sadik Fofana, die de geblesseerde Siovas verving. Voorin knokte Kaj Sierhuis voor iedere meter, op zoek naar meer kansen, maar de wedstrijd openbreken bleek lastig.

Overtuiging

Na de pauze maakte Mitchel Dijks, net terug van een blessure, plaats voor Siemen Voet. Via Cordoba kreeg Fortuna ook de eerste kans en aan de andere kant kopte Michiel Kramer naast. Zo was ook de tweede helft behoorlijk in balans, maar ook met meer ruimte aan beide kanten voor aanvallende acties. Het leverde, vanuit Fortuna-perspectief een knal van Ferati en een vrije trap via Halilovic op. In beide gevallen ontbrak de overtuiging. Doelman Ivor Pandur moest al zijn kwaliteiten aanspreken om een schot van Niemeijer te keren.

Winterstop

Tot doelpunten leek het niet meer te komen in SIttard. Tot vlak voor tijd toen Noslin op de goede plek stond om een voorzet van Pinto binnen te tikken. Voor Fortuna resten nog twee wedstrijd tot aan de winterstop. Vrijdag aanstaande kan Fortuna de plek in het linkerrijtje van de Eredivisie verstevigen, als het op bezoek gaat bij concurrent NEC. Een paar dagen later, op dinsdag 19 december, staat het bekerduel net FC Eindhoven nog op het programma.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!