Fortuna Vrouwen walsen over FC Utrecht heen

Fortuna Vrouwen wint van FC Utrecht © Fortuna Media
Fortuna Vrouwen heeft hard uitgehaald in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Op Sportcomplex Zoudenbalch werd het 0-6. Smaakmaakster was Eredivisie-topscorer Tessa Wullaert met drie treffers.
De basis voor die ruime zege werd in het eerste kwartier gelegd toen de ploeg van Roger Reijners al uitliep naar een 3-0 voorsprong.

Puntertje

Na drie minuten opende aanvoerder Tessa Wullaert de score met haar negende doelpunt van het seizoen. Tussen minuut 7 en 16 scoorde Hildur Antonsdottir haar eerste doelpunten van het seizoen. Een puntertje en een kopbal van de IJslandse international zetten Fortuna op rozen. Feli Delacauw bepaalde in de twintigste minuut al de ruststand op 0-4.

Reputatie

Fortuna Vrouwen is met 31 treffers de meest scorende ploeg, dus op die manier maakten Wullaert en co de reputatie waar. Achterin kwam de ploeg nauwelijks in de problemen. Waar een monsterscore op de loer lag, stokte de doelpuntenmachine tot een twintig minuten voor tijd. Toen werd een doelpunt van Anna Knol nog afgekeurd vanwege buitenspel. Maar niet veel later benutte Wullaert een toegekende strafschop: 0-5. Dat deed de aanvoerder nog een keer tien minuten voor het eindsignaal en daarmee bepaalde de Belgisch international de eindstand op 0-6.

Ranglijst

De Sittardenaren deden met die ruime overwinning uitstekende zaken op de ranglijst en mogen ze, vanwege het verschil in gespeelde wedstrijden, zelfs even genieten van de tweede plek. Volgende week sluit Fortuna Vrouwen de eerste competitiehelft af met een uitwedstrijd tegen AZ.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!