Onder nieuwe trainer Smeets vergeet V&L te stunten

Jo Smeets bij zijn debuut als trainer van Vlug en Lenig. © L1 (Maurice Jessen)
De handbalsters van Vlug en Lenig zijn er onder leiding van de nieuwe trainer Jo Smeets niet in geslaagd om te stunten tegen Handbal Groot Venlo.
De Limburgse derby in de Eredivisie eindigde in een 17-29 overwinning voor de Handbal Groot Venlo.

Genoeg kwaliteit

De Belgische opvolger van de onlangs ontslagen trainer Harold Nusser gaf vooraf aan dat hij heel veel zin had om aan deze wedstrijd te beginnen. "Ik heb pas drie keer met de groep kunnen trainen maar merk dat er genoeg potentieel in deze groep zit. We moeten zeker bij de eerst acht kunnen eindigen en daarmee de kampioenspoule halen,"

Verdediging

In de eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer steeg de Geleense ploeg vooral in de eerste helft boven zichzelf uit. De verdediging, de laatste weken toch wel de achilleshiel van de formatie, stond zeer goed. Daardoor kon Handbal Groot Venlo in de eerste helft slechts sporadisch scoren. Tot 10 minuten voor het rustsignaal ging het gelijk op. Uiteindelijk drukte de ploeg van trainer Robin Gielen vlak voor rust even het gaspedaal in. Met een stand van 9-12 werd de kleedkamer opgezocht.

Versnelling

Aan het begin van de tweede helft werd meteen een einde gemaakt aan de Geleense hoop op een stunt. Handbal Groot Venlo schakelde onder aanvoering van Sharon Grummel en Pien de Swart een versnelling hoger. Vlug en Lenig wilde meegaan met dat tempo, het resulteerde alleen maar in afspeelfouten en daar uitvolgende tegentreffers. De ploeg mocht van geluk spreken dat doelvrouw Jessy Bruls in goede doen was en de nodige reddingen verzorgde.

Slapjes

Ondanks de overwinning was trainer Robin Gielen van Handbal Groot Venlo verre van tevreden over het getoonde spel: "Het zag er allemaal een beetje slapjes uit. Uiteindelijk winnen we gewoon en 17-29. Waar maakt je je dan druk over, zullen de dames wel redeneren? Het komt ook wel een beetje door het drukke programma met de doordeweekse wedstrijden en sommige speelsters zitten al met hun hoofd bij de aanstaande Europese wedstrijd."

Conditioneel

Verliezend coach Jo Smeets was verre van ontevreden over het spel van zijn ploeg. "We konden zeker in de eerste helft goed mee blijven doen. Daarna merk je dat het bij ons conditioneel een beetje lastig gaat worden. Ik heb een aantal punten gezien waar we de komende tijd aan kunnen gaan werken. Gelukkig heb ik daar een half jaar voor", zegt Smeets lachend voordat hij de kantine van het volop in een renovatie zittende Glanerbrook opzoekt.

Lions en Bevo HC

In de BENE-League won Lions van hekkensluiter Izegem. De Sittardse ploeg besliste het duel pas in de tweede helft en won het uitduel met 28-36. Bij rust had Lions een voorsprong van drie treffers (14-17). De ploeg van trainer Fred Michielsen blijft door deze winstpartij medekoploper samen met het Belgische Achilles Bocholt. Zondag 17 december treffen beide lijstaanvoerders elkaar in de Sittardse Stadsporthal.
De handballers van Bevo HC verloren voor eigen publiek van Visé. De ploeg van trainer Hans van Dijk liep de hele wedstrijd achter de feiten aan. Bij rust stond het 13-15. De marge van twee treffers verschil kreeg Bevo niet gedicht. Het werd uiteindelijk 23-28. Komend weekend gaat de ploeg uit Panningen op bezoek bij nieuwkomer Houten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!