Roda JC wint, maar verlangt naar de winterstop

Enrique Pena-Zauner juicht na zijn winnende treffer voor Roda JC © Orange Pictures
Roda JC draait een uitstekende eerste helft van het seizoen, maar dat het laatste weken allemaal minder soepel gaat ontkent niemand: "We moeten nog twee weken gas geven en dan zijn we even heerlijk vrij."
"Slecht spelen en toch winnen," zo klonk het uit de mond van Roda-coach Bas Sibum na afloop van de benuawde zege op Jong PSV. "Daar mag je niet over klagen en dat doe ik ook zeker niet."

Ketchup

De twee goals op naam van de aanvallers Maximilian Schmid en Enrique Pena-Zauner, zullen de trainer extra tevreden stemmen. Het zorgt voor het nodige zelfvertrouwen bij spelers die het zwaar hebben. Voor spits en huurling van FC Köln, was het pas zijn vierde treffer van het seizoen: "Het was bevrijdend, ook al omdat het belangrijke goal was. Hoewel ik er niet zo mee bezig was, ben ik erg blij dat het nu lukte." Het is de theorie van de ketchup-fles waar Schmid wellicht op hoopt. Lang wachten op een doelpunt, om er vervolgens meerdere te gaan maken.
Kijk hier naar het interview met Roda JC -doelman Koen Bucker
Fris
Dat Sibum zijn ploeg in de openingsfase gekke dingen zag doen, bestempelde hij als 'onvolwassen'. In een zwakke openingsfase nam Jong PSV de leiding in Kerkrade en ook na een rode kaart voor de Eindhovense doelman Schiks moesten de Kerkradenaren tot aan het gaatje. Dat lukte uiteindelijk, maar het oogde allemaal niet meer zo fris. Heel vreemd is dat niet, voor een jonge spelersgroep van wie een groot deel nauwelijks een volledig seizoen betaald voetbal in de benen heeft. "Het is een lang seizoen, met elke week een wedstrijd. Dus een korte pauze zal ons goed doen" bevestigde de 20-jarige Schmid het beeld.

Mentaal

Dat Roda JC nog steeds bovenin meedraait is een compliment waard, gezien het seizoen dat de club achter de rug heeft. De laatste twee duels vóór de winterstop mogen worden gezien als een laatste beproeving om de eerste seizoenshelft daadwerkelijk succesvol te maken. Te beginnen, volgende week vrijdag, in de kraker tegen de nummer drie van de ranglijst FC Emmen.
In aanloop naar het duel met zijn oude club zal Sibum ongetwijfeld het mentale aspect benoemen om nog even door te bijten richting een korte vakantie: "Er was afgelopen dagen een aantal spelers niet topfit, dus we gaan nu kijken hoe we uit deze wedstrijd zijn gekomen. Zo'n zege als vrijdagavond helpt daarbij. De uitslagen op de andere velden zijn ook deze speelronde niet ongunstig, dus dat maakt me extra blij."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!