Roda JC boekt benauwde zege op Jong PSV

Maximilian Schmid juicht na zijn doelpunt © Orange Pictures
Roda JC heeft met veel moeite de thuiswedstrijd tegen Jong PSV gewonnen. In Kerkrade werd het 2-1 voor de ploeg van Bas Sibum.
Roda JC had het lastig met de Eindhovense beloften. Na een rode kaart voor Jong PSV-doelman Niek Schiks en een sterke fases voor en na rust werd de overwinning over de streep getrokken.

Matig begin

Ondanks dat er de afgelopen dagen wat vraagtekens waren, begon Roda JC met de verwachte basiself aan de wedstrijd tegen de ploeg van Wil Boessen. Wesley Spieringhs speelde op de plek van de geschorste Sami Ouaissa. Roda JC begon zeer matig aan de wedstrijd en de eerste beste kans voor de bezoekers was direct raak. Jason van Duiven zorgde met een volley voor de 0-1.

Tijdelijke staking

Na ruim een kwartier werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd. Op de Koempeltribune werd vuurwerk aangestoken en enkele fakkels belandden op het veld. Na een onderbreking van tien minuten ging de wedstrijd verder en beet Roda JC meer van zich af. Zo kregen Spieringhs en Rodney Kongolo mogelijkheden op de gelijkmaker.
De wedstrijd in Kerkrade lag tien minuten stil na vuurwerk op het veld © Orange Pictures

Rood

Na 34 minuten kantelde de wedstrijd definitief. Jong PSV-doelman Niek Schiks kwam zijn doel uit na een diepe bal op Enrique Pena Zauner. Schiks raakte enkel Zauner en geen bal en mocht met rood vertrekken. Niet veel later profiteerde de ploeg van Bas Sibum direct van het numerieke overwicht. Maximilian Schmid maakte na 2,5 maand weer een doelpunt: 1-1. Nog voor rust moest de ingekomen doelman Kjell Peersman redding brengen op een schot van Lennard Daneels.

Snelle 2-1

In de tweede helft pakte Roda JC snel de leiding via Pena Zauner, die met een schot in de verre hoek zijn zevende doelpunt van het seizoen maakte. Vervolgens was er een fase waarin Roda JC niet op jacht ging naar de 3-1, al had Pena Zauner daar wel een goede kans op. Daardoor kon Jong PSV hoop houden. Van Duiven kreeg een goede kans op de gelijkmaker, maar schoot over.

Schwung

Na de invalbeurten van Saydou Bangura en Niek Vossebelt kreeg Roda JC wat meer schwung en kwamen er kansen via Schmid en Vossebelt. Aan de andere kant startte Jong PSV een slotoffensief voor de 2-2. Roda-doelman Koen Bucker moest redding brengen op een pegel van Tygo Land.

Topper

Roda JC blijft door de overwinning op de tweede plaats staan in de Keuken Kampioen Divisie met 35 punten. Volgende week wacht de topper in Drenthe tegen FC Emmen, de nummer 3 van de ranglijst.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!