Energiek VVV wint terecht van FC Dordrecht

Rick Ketting viert de verdiende 2-1 voorsprong © Orange Pictures
Nadat VVV-Venlo vijf maal op rij niet meer had gewonnen in De Koel, konden de supporters nu wel een mooie overwinning vieren.
Levi Smans wilde de nare smaak van drie nederlagen op rij direct wegspoelen. Dat leverde eerst nog een gele kaart op voor een schwalbe in de zestien. Even later was het wel bijna raak voor Smans. Uit een scrimmage raakte hij de lat met een halve omhaal.

Aluminium

Spits Michalis Kosidis moest vervolgens wel de score openen. Maar ook hij raakte het aluminium met zijn kopbal. Kort daarop kreeg de Griekse spits opnieuw een niet te missen kans. Doelman Luca Plogmann gokte de juiste hoek en wist de stand wonderbaarlijk op 0-0 te houden.

Oude voetbalwet

Als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel. Dat gezegde bleek ook vrijdagavond weer de waarheid. Dordrecht had nog geen kans gecreëerd totdat Shiloh 't Zand werd neergelegd net buiten de zestien. Hij ging zelf achter de bal staan en krulde bal werkelijk feilloos in de kruising voor de 0-1. VVV liet zich niet uit het veld slaan en bleef het overwicht behouden. De beloning kwam eindelijk voor Kosidis nadat hij een vrije trap van Elias Sierra met zijn hoofd schampte met de gelijkmaker tot gevolg.

Verdiende voorsprong

De gelijke ruststand was volledig tegen de verhoudingen in op het veld. Dat hadden de spelers van Rick Kruys ook in de gaten en hielden dat spelbeeld in stand na rust. Nadat Magnus Kaastrup al tweemaal dicht bij een doelpunt was, kopte aanvoerder Rick Ketting de verdiende voorsprong op het bord. Voor de tweede maal was een voorzet in een vol strafschopgebied te veel voor de ingevallen doelman Trevor Doornbusch van FC Dordrecht.

Over de streep

De Venlonaren kregen meerdere kansen op de 3-1. Maar nadat die uitbleef sloop er ook wat twijfel in de ploeg. Dat werkte in het voordeel van Dordrecht, die na aanvallende wissels plots de gevaarlijkere ploeg werd op het veld. VVV moest zich gaan richten op de counter, dat leverde opnieuw enorme kansen op. Pas in de blessuretijd wist Smans de ploeg te belonen met een mooie 3-1 overwinning.
Aanstaande vrijdag gaat VVV op bezoek bij hekkensluiter TOP Oss. Deze wedstrijd is weer te volgen bij L1 radio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!