Supersub Livramento bezorgt MVV winst in Helmond

Matchwinner Dailon Livramento en Koen Kostons viierden de 1-2 van MVV bij Helmond Sport © PubliciteitVisie
MVV heeft drie punten gepakt bij Helmond Sport. In blessuretijd gaf Koen Kostons een hakballetje op Dailon Livramento en de supersub van MVV scoorde beheerst de winnende 1-2.
De Maastrichtse ploeg kwam in de eerste helft op achterstand. De eerste echte aanval van MVV na rust, pas in de 79e minuut, leidde tot de gelijkmaker.
In de 90+2 minuut zorgde Livramento dat de achterstand werd omgebogen in een overwinning.Tussen een drietal verdedigers schoof de invaller de bal achter doelman Van der Steen.

Sukkelen

De fans van MVV waren niet welkom in Helmond en dus bleef het uitvak leeg. MVV miste de steun van de supporters en de ploeg had het moeilijk. De thuisploeg werd het eerst gevaarlijk via Mohamed Mallahi, die vrij in de zestien kon aanleggen. Hij schoot de bal recht in de handen van doelman Romain Matthys. Net voor het half uur kwamen de Maastrichtenaren op achterstand. Wout Coomans kon een diepe bal niet controleren en daar profiteerde Martijn Kaars van. De topscorer van de eerste divisie tekende voor de 1-0. Een minuut later raakte Mallahi de lat en bleef MVV een grotere marge bespaard. Koen Kostons stelde daar één gevaarlijk moment tegenover voor rust. Zijn schot in de korte hoek werd gepakt door doelman Wouter van der Steen.

Elf van MVV

Trainer Maurice Verberne had zijn elftal op een paar plekken moeten aanpassen. Tunahan Tasçi is er een aantal wedstrijden niet bij vanwege een knieblessure. Daarnaast zijn de backs Tim Zeegers en Lars schenk zijn nog niet fit genoeg en ook Bryant Nieling raakte deze week geblesseerd. Hij verving de laatste wedstrijden Lars Schenk als linksback. Dus maakte Kanou Sy zijn basisdebuut en speelde Leroy Labylle weer als rechtsback. Tasçi werd vervangen door Rayan Buifrahi. Ook Ferre Slegers keerde terug in de basis als hangende rechtsbuiten. Daar kwam na vier minuten al een wissel bij. Bryan Smeets moest er geblesseerd vanaf en werd vervangen door Nabil El Basri.

Schaars

MVV begon na rust met Dailon Livramento voor Buifrahi. Veel veranderde dat niet aan de aanvallende mogelijkheden. De ploeg kwam nauwelijks voor het vijandelijk doel. Laat staan dat het enig gevaar kon stichten. Kaars kreeg wel de gelegenheid om de Helmond-voorsprong te verdubbelen maar Matthys pakte de inzet. Ook de Griek Botos had die kans maar zijn schot raakte de lat. Uit een tegenaanval scoorde plots Ferre Slegers. Kostons stuitte op de doelman en de terugspringende bal werd in het doel geschoven door Slegers, 1-1 (80'). MVV speelde naar de mogelijkheden vol op de aanval. Dat leidde in blessuretijd tot de winnende treffer. MVV blijft 14e op de ranglijst maar loopt in op Jong AZ en Helmond Sport binnen bereik.

Groningen thuis

MVV speelt komende vrijdag, 15 december 20:00 uur, in stadion De Geusselt de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. De degradant uit de eredivisie is langzaam in het ritme gekomen en staat - na twee gelijke spelen en vier gewonnen wedstrijden op rij - momenteel op de achtste plaats. MVV heeft voor de winterstop dan nóg een wedstrijd te gaan. Ook die is thuis, op vrijdag 22 december is TOP Oss de tegenstander in Maastricht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!