Kimbria geniet van bekerduel en droomt al verder

Kimbria in actie tegen Donar © L1 (Maarten Omvlee)
De basketballers van Kimbria uit Maastricht maakten het afgelopen zondag meervoudig landskampioen Donar uit Groningen lastig in de achtste finales van het bekertoernooi.
Kimbria verloor uiteindelijk met 64-87, maar de Maastrichtse club wil over een paar jaar vaker duels spelen tegen de ploeg uit Groningen. De club heeft forse ambities.

Promotie

En dat is ook niet zo gek want Kimbria heeft een internationaal team met ook een aantal Amerikaanse spelers. De Maastrichtse ploeg staat bovenaan in de Tweede Divisie, het vierde niveau in Nederland. Om uiteindelijk uit te komen op het hoogste niveau moet de ploeg dus drie keer promoveren, maar aan ambitie geen gebrek:

Kwartfinales

Kimbria redde het dus het niet in de achtste finales van de bekertoernooi. Donar, met Sander Hollanders uit Kerkrade, gaat nu in de koker voor de loting van de kwartfinales. Daar heeft ook Basketbal Academie Limburg uit Weert zich voor geplaatst.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!