Gio Lippens stopt als wielerverslaggever bij NOS

Gio Lippens (rechts) in gesprek met Bram Tankink © Orange Pictures
Wielercommentator Gio Lippens uit Hoensbroek gaat met pensioen.
De 65-jarige Lippens was de afgelopen 35 jaar werkzaam bij de NOS, waarvan 31 jaar als wielercommentator. Lippens was vooral bekend als commentator op de radio bij de grote wielerwedstrijden, waaronder de Tour de France.

Eigen keuze

Lippens neemt na het wereldkampioenschap veldrijden op 3 en 4 februari van komend jaar afscheid. “Het is een keuze die ik zelf maak en dat voelt prettig”, zegt Lippens zelf over zijn afscheid in een persbericht bij de NOS. “Ik vind mijn werk nog altijd erg leuk, maar het moment om met pensioen te gaan en andere dingen te doen is daar. En bovendien vind ik dit een mooi moment om het stokje aan een nieuwe generatie door te geven.”

Radio Tour de France

Lippens was sinds 1989 werkzaam bij de NOS. Hij werd aangenomen als atletiekcommentator. In 1993 maakte de Limburger de overstap naar het wielrennen. Hij was voornamelijk commentator, maar presenteerde ook het bekende programma Langs de Lijn en was tussen 2000 en 2003 hoofdredacteur bij NOS Sport. Sinds 2008 is hij de vaste verslaggeversstem bij Radio Tour de France.
Gio Lippens aan het werk tijdens de Tour de France © Orange Pictures

Dumoulin

Voor zijn verslag van de valpartij van Tom Dumoulin en Fabian Cancellara in de derde etappe van de Tour de France 2015 ontving hij de Theo Koomen Award, de prijs voor het beste sportverslag van het jaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!