'Sierhuis moet gewoon volgende penalty nemen bij Fortuna'

Kaj Sierhuis legt aan zijn voor penalty tegen Vitesse © Orange Pictures
Oud-Fortuna-speler Roberto Lanckohr vindt dat Fortuna-spits Kaj Sierhuis de eerste penaltynemer moet blijven bij de Sittardenaren. Sierhuis miste afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Vitesse twee keer vanaf elfmeter.
Lanckohr was samen met oud-voetballers Reginald Thal en Maurice Graef te gast in Tafel Voetbal.

Twee pogingen

Fortuna Sittard heeft dit seizoen te maken met een penaltyprobleem. De ploeg van Danny Buijs mocht tot nu toe zes keer aanleggen vanaf elfmeter en vier keer werd er gemist. Het begon met de misser van Tijjani Noslin tegen Ajax. Even later miste Alen Halilovic tegen FC Utrecht en afgelopen zaterdag miste Kaj Sierhuis twee keer tegen Vitesse. Hij kreeg een herkansing nadat bij de eerste poging de keeper van Vitesse te vroeg van de lijn kwam.
Tussendoor schoten Sierhuis en Halilovic ook een penalty raak, maar trainer Buijs heeft al aangekondigd te gaan kijken naar een specialist. Volgens Graef is een goede penalty makkelijk te omschrijven. "Dat ie erin gaat. Een goede penalty zit en een slechte penalty zit niet."
Graef, Lanckohr en Thal haalden ook herinneringen op aan hun penalty's:

RKC

Wellicht dat Fortuna komende zondag een nieuwe kans krijgt vanaf de penaltystip. Dan komt RKC Waalwijk op bezoek in Sittard. De wedstrijd is vanaf 14:30 uur te volgen op L1 Radio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!