MVV-supporters niet welkom bij Helmond Sport

MVV-supporters in het uitvak bij Helmond Sport, april 2023 © Jean-Pierre Geusens
MVV-supporters zijn vrijdagavond niet welkom in Helmond bij de wedstrijd van de Maastrichtenaren tegen Helmond Sport. Dat heeft de burgemeester van Helmond, Elly Blanksma, maandag besloten.
Het besluit is genomen op advies van de lokale driehoek (politie, officier van justitie, burgemeester) en heeft de steun van het bestuur van Helmond Sport.

Vernielingen

Op beide clubwebsites valt te lezen dat er vorig jaar rond de wedstrijd vernielingen zijn aangericht, en dat MVV-supporters zich ook niet aan de gemaakte afspraken hielden. Daarnaast wordt er verwezen naar de recente ongeregeldheden bij de wedstrijd tussen Roda JC en MVV in Kerkrade. Daar werden in het uitvak vernielingen aangericht aan de toiletvoorzieningen en werden er stoeltjes van de tribune gesloopt. De KNVB is nog bezig met het onderzoek naar die ongeregeldheden, maar geeft aan begrip te hebben voor het besluit van de Helmondse burgemeester.

Uitreisdocument

MVV schrijft in een reactie op de website: "Het is MVV er aan gelegen om te zorgen dat we welkom blijven bij de clubs met onze fans. We zullen het uitreisdocument samen met de eigen supporters verder uitwerken. MVV streeft er naar om dit voor de uitwedstrijd tegen Cambuur (12 januari 2024) in werking te laten treden."

Live

De wedstrijd tussen Helmond Sport en MVV is vrijdagavond vanaf 20:00 uur te volgen op L1 Radio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!