Eaters na penaltythriller in finale BeNe League Cup

Akim Ramoul van Eaters scoort de beslissende penalty © PubliciteitVisie
De ijshockeyers van Eaters uit Geleen hebben zich ten koste van het Duitse Diez geplaatst voor de finale van de BeNe League Cup.
Eaters won zondagavond in eigen huis na penalty's het tweede duel, nadat het vrijdag al de eerste wedstrijd won. Daardoor is de ploeg van Jeffrey van Iersel na twee duels al zeker van een finaleplek.

Snelle treffer

Net als afgelopen vrijdag, toen de wedstrijd pas na overtime werd beslist, was het een spannende wedstrijd in Geleen. Na drie minuten nam Diez de leiding via Marcel Kurth. Via Rolan Loos kwam Eaters na een kwartier op gelijke hoogte. Vlak voor het einde van de eerste periode kwamen de Duitsers weer op voorsprong via Konstantin Firsanov.

Penalty's

De ploeg uit Geleen keek lange tijd tegen die achterstand aan, maar kwam twee minuten voor het einde van de wedstrijd op gelijke hoogte. Yevgen Fadyeyev zorgde ervoor dat het 2-2 werd. Waar afgelopen vrijdag overtime de beslissing bracht, gebeurde dat zondagavond niet. Penalty's moesten daardoor de beslissing brengen. Daarin was Eaters het sterkst waardoor de finaleplaats een feit was.

Nederlandse beker

In het weekend van 15 tot en met 17 december vindt de finale plaats. Daarin is Herentals of Heerenveen de tegenstander. Zij gaan in een beslissende derde wedstrijd vechten om het tweede finaleticket. Eaters gaat zich komend weekend proberen te plaatsen voor de finale van de Nederlandse beker. In de halve finales treft het Capitals Leeuwarden. Komende zaterdag is het eerste duel in Friesland, volgende week zondag is de tweede wedstrijd in Geleen en een eventuele derde wedstrijd vindt op woensdag 13 december plaats in eigen huis.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!